Heading hidden

Valitse oma polkusi ja kehitä osaamistasi – nyt myös verkossa!

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2020/02/Aikuiset2019-15-leikattu.jpg
Syksyn aloitusryhmän haku avautuu toukokuussa.
Seuraava aloitus on 15.9.2021
Tervetuloa mukaan!
Tutkinnon ePerusteet
Lue lisää tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa

Liiketoiminnan ammattitutkinto -koulutuksen sisältö

Liiketoiminnan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä ja se antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin. Opinnot kestävät noin vuoden.

Keväällä 2021 käynnistyvä valmennuksemme on suunnattu myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalle.

Tutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Kaikille pakollisen tutkinnon osan (Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp) lisäksi voit valita kaksi seuraavista tutkinnon osista:

  • Asiakokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu
  • Markkinointiviestinnän toimeksianto
  • Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen
  • Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus
  • Tuoteryhmätyöskentely

Finanssipalveluiden osaamisalan opinnoista saat lisätietoa koulutuspäällikkö Minttu Kilpiseltä tästä.

Kenelle koulutus sopii?

Tutkinto sopii asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä, myynnin asiantuntijana tai myynnin esimiehenä työskenteleville. Opinnot sopivat sekä vähemmän aikaa liiketoiminnan alalla työskenneelle, että henkilölle, joka haluaa päivittää osaamistaan liiketoiminnan eri osa-alueilla. Tutkinto sopii myös jatkokoulutukseksi Liiketoiminnan perustutkinnon suorittaneille.

Miten koulutus järjestetään?

Liiketoiminnan ammattitutkinto järjestetään oppisopimuskoulutuksena ja se sisältää sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Opit ja syvennät osaamistasi pääosin omien työtehtäviesi kautta.

Lähivalmennus järjestetään arki-iltaisin klo 17-20, keskimäärin kahtena iltana kuukaudessa. Koulutukseen sisältyy 15 lähivalmennusiltaa. Tarkemman, valintoihisi perustuvan aikataulun, saat omalta HOKS-ohjaajaltasi.

Ennen koulutuksen käynnistymistä suunnittelemme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa mm. määritellään kehittymistarpeesi ja millä työtehtävillä näytät osaamisesi. HOKS-ohjaajamme sparraa sinua koko koulutusprosessin ajan tutkinnon suorittamisessa. Työpaikallasi sinua ohjaa nimetty työpaikkaohjaaja.

 

Osallistumismaksu on 250 euroa/osallistuja oppisopimuksella

Tervetuloa mukaan!

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2020/08/Aikuiset2019-3_web.jpg
Minttu Kilpinen

Minttu Kilpinen

koulutuspäällikkö

040 733 7493

Heidi Puttonen

Heidi Puttonen

koulutusasiantuntija

040 723 7421

Tietoa ammattitutkinnosta

Ammattitutkintojen avulla kehität ammattityöntekijältä edellytettävää ammattitaitoa ja saat virallisen todistuksen osaamisestasi. Jos olet työskennellyt alalla muutaman vuoden tai olet hankkinut osaamista muuten, ammattitutkinto on sinulle sopiva koulutusmuoto. Voit hakeutua suorittamaan ammattitutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa.

Ammattitutkinnon suorittamiseen liittyy valmistavaa koulutusta, jonka avulla hankit tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi osaamisesi. Tämän suunnitelman mukaisesti määräytyy opiskeluaikasi, joka on keskimäärin 1,5 vuotta.

Ammattitutkinnossa edellytettävä osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän tilanteissa, siksi alan työpaikka on edellytys ammattitutkinnon suorittamiselle. Opiskelu tapahtuu oman työn ohella. Jos sinulla on jo riittävä ammattitaito, voit suorittaa ammattitutkinnon tai sen osan osallistumatta valmistavaan koulutukseen.

Ammattitutkinto suoritetaan oppisopimuksella. Keskustele työnantajasi kanssa tästä mahdollisuudesta.