Heading hidden

Syvennä osaamistasi johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnolla

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus

Mitä

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja se antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin esimerkiksi yliopistoissa. MERCURIAssa voit suorittaa johtamisen ja yritysjohtamisen osaamisalan. Tämä osaamisala muodostuu seuraavista tutkinnon osista:
• Pakollinen tutkinnon osa: Johtajana toimiminen
• Valintasi mukaan kaksi tutkinnon osaa seuraavista vaihtoehdoista: Strategiatyön johtaminen, Projektin johtaminen, Työyhteisön kehittämisen johtaminen, Henkilöstön ja osaamisen johtaminen, Asiakkuuksien johtaminen, Talouden johtaminen, Tuotanto- tai palveluprosessien johtaminen, tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

 

Kenelle?

Tutkinto on suunnattu henkilöille, jotka toimivat esimies- tai johtotehtävissä sekä yrittäjille. Tutkinnossa ei ole muodollisia pääsyvaatimuksia.

 

Miten?

Koulutus on oppisopimuskoulutusta, jolloin pääosin kehität ja syvennät osaamistasi omien työtehtäviesi kautta. Ennen koulutuksen käynnistymistä suunnittelemme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa mm. määritellään kehittymistarpeesi ja millä työtehtävillä näytät osaamisesi. HOKS-ohjaajamme sparraa sinua koko koulutusprosessin ajan tutkinnon suorittamisessasi. Työpaikallasi sinulla on mentori, jonka kanssa voit mm. ideoida vastuualueesi kehittämistä. Johtamisvalmennuksessa valitset valmennustarjottimeltamme omaa osaamistasi kehittävät lähiopetuspäivät.

 

Valmennuksessa käytettävät menetelmät

Valmennusmenetelmiämme avulla varmistamme, että jokaisen lähiopetuskerran jälkeen saat arkeesi uusia asioita, jotka helpottavat johtajana ja esimiehenä toimimistasi. Lähiopetuspäivien aikana kasvatat verkostoasi ja saat uusia ideoita myös muilta yritysjohtajilta arjen toimintaasi.
• ThomasHPA –vuorovaikutus- sekä tunneälyanalyysit ja niiden hyödyntäminen johtamistaitojen kehittämisessä
• Tietoiskut, case-harjoitukset, workshopit ja erilaiset osallistavat menetelmät lähiopetuspäivällä
• Käytännön työhön sovellettavat tehtävät
• eKampus ja ohjauskeskustelut

 

Koska?

Seuraava avoin koulutusryhmä käynnistyy 27.2.2019.

Osallistumismaksu on 300 €/osallistuja.

 

Maarit Mänttäri

Maarit Mänttäri

koulutuspäällikkö

040 097 5480

Tietoa erikoisammattitutkinnosta

Erikoisammattitutkinnot ovat aikuisille tarkoitettuja ammatillisia tutkintoja, joiden avulla syvennät ammattitaitoasi ja saat virallisen todistuksen osaamisestasi. Jos olet työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai olet hankkinut osaamista muuten, Erikoisammattitutkinto on sinulle sopiva koulutusmuoto. Voit hakeutua suorittamaan Erikoisammattitutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa.

Erikoisammattitutkinnon suorittamiseen liittyy valmistavaa koulutusta, jonka avulla hankit tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi osaamisesi. Tämän suunnitelman mukaisesti määräytyy opiskeluaikasi, joka on keskimäärin 1,5 vuotta. Erikoisammattitutkinnossa edellytettävä osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän tilanteissa, siksi alan työpaikka on edellytys Erikoisammattitutkinnon suorittamiselle. Opiskelu tapahtuu oman työn ohella. Jos sinulla on jo riittävä ammattitaito, voit suorittaa Erikoisammattitutkinnon tai sen osan osallistumatta valmistavaan koulutukseen.

Erikoisammattitutkinto tai sen osa suoritetaan oppisopimuskoulutuksena, joka sovitaan yhdessä työnantajan kanssa.