Heading hidden

Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2017/12/Mercuria-28-e1513764348456.jpg

Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat kaupan alalla yksikkönsä esimiehenä ja vastaavat yksikkönsä henkilöstöstä, toiminnasta ja kannattavuudesta sekä osallistuvat liiketoiminnan suunnitteluun esimerkiksi myymäläpäälliköille tai aluepäälliköille.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää työpaikkaa, jossa ammattitaito voidaan osoittaa.  Valmennuksen yhteydessä laadit omaan työhösi sovellettavia tehtäviä, joiden avulla pääset kehittämään myymäläsi toimintaa ja omaa esimiestyötäsi

Valmennuksessa käytetään monipuolisia työvälineitä:

  • ThomasHPA –vuorovaikutusanalyysi ja 360 –johtamiskäyttäytymisen arviointi
  • Tuottava esimies –simulaatiopeli, joka tukee työhyvinvoinnin ja henkilöstötuottavuuden johtamista
  • Lähiopetuspäivien tietoiskut & osallistavat koulutusmenetelmät
  • Sähköinen oppimisympäristö
  • Valmennuksen aikana ohjauskeskustelut, jotka tukevat tutkinnon suorittamista ammattitaitovaatimusten edellyttämällä tavalla
Maarit Mänttäri

Maarit Mänttäri

koulutuspäällikkö

040 097 5480

Tietoa erikoisammattitutkinnosta

Erikoisammattitutkinnot ovat aikuisille tarkoitettuja ammatillisia tutkintoja, joiden avulla syvennät ammattitaitoasi ja saat virallisen todistuksen osaamisestasi. Jos olet työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai olet hankkinut osaamista muuten, Erikoisammattitutkinto on sinulle sopiva koulutusmuoto. Voit hakeutua suorittamaan Erikoisammattitutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa.

Erikoisammattitutkinnon suorittamiseen liittyy valmistavaa koulutusta, jonka avulla hankit tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi osaamisesi. Tämän suunnitelman mukaisesti määräytyy opiskeluaikasi, joka on keskimäärin 1,5 vuotta. Erikoisammattitutkinnossa edellytettävä osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän tilanteissa, siksi alan työpaikka on edellytys Erikoisammattitutkinnon suorittamiselle. Opiskelu tapahtuu oman työn ohella. Jos sinulla on jo riittävä ammattitaito, voit suorittaa Erikoisammattitutkinnon tai sen osan osallistumatta valmistavaan koulutukseen.

Voit suorittaa Erikoisammattitutkinnon tai sen osan myös oppisopimuskoulutuksena. Keskustele työnantajasi kanssa tästä mahdollisuudesta.