Heading hidden

Sparraa tiimisi huippusuorituksiin!

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2017/12/Mercuria-24-e1513764399874.jpg

Koska?

Seuraavat avoimet ryhmät käynnistyvät syksyllä 2019
• Lähiesimiestyön ammattitutkinto, yleinen 30.10.2019
• Lähiesimiestyön ammattitutkinto, kaupan ala 6.11.2019

Jos asut pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja matkustaminen paikan päälle on hankalaa, voit etäosallistua lähiopetuspäiviin. Kysy lisää!

Osallistumismaksu on 250 euroa/osallistuja.

 

Mitä?

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä ja se antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin esimerkiksi yliopistoissa. Lähiesimiestyön ammattitutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakollinen tutkinnon osa (70 osp):

  • Lähiesimiehenä toimiminen

Valitse näistä kaksi valinnaista tutkinnonosaa (80 osp):

  • Asiakassuhteiden hoito
  • Toiminnan kannattavuus
  • Henkilöstötyö
  • Kehittämissuunnitelma
  • Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

 

Kenelle?

Koulutus sopii esimiestyössä aloittaville ja myös pidempään esimiehenä toimineille, jotka haluavat kehittyä esimiestehtävissä. Koulutus on kohdennettu päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä toimiville, kuten esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehille tai työryhmän vetäjille.

Miten?

Tutkinnon suorittaminen edellyttää esimiestehtävää, jossa ammattitaito voidaan osoittaa.

Koulutus on oppisopimuskoulutusta, joka sisältää lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Opit ja syvennät osaamistasi pääosin omien työtehtäviesi kautta.

Ennen koulutuksen käynnistymistä suunnittelemme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa mm. määritellään kehittymistarpeesi ja millä työtehtävillä näytät osaamisesi. HOKS-ohjaajamme sparraa sinua koko koulutusprosessin ajan tutkinnon suorittamisessa. Työpaikallasi sinulla on työpaikkaohjaaja.

Valmennuksessa käytettävät menetelmät

Valmennusmenetelmiemme avulla varmistamme, että jokaisen lähiopetuskerran jälkeen saat arkeesi uusia asioita, jotka helpottavat esimiestyötäsi.

  • ThomasHPA –vuorovaikutusanalyysi ja sen hyödyntäminen esimiestyössäsi
  • Tietoiskut, case-harjoitukset, workshopit ja erilaiset osallistavat menetelmät lähiopetuspäivällä
  • Käytännön työhön sovellettavat tehtävät
  • eKampus ja ohjauskeskustelut

 


Minttu Kilpinen

koulutuspäällikkö
040 733 7493

Ota yhteyttä

Tietoa ammattitutkinnosta

Ammattitutkintojen avulla kehität ammattityöntekijältä edellytettävää ammattitaitoa ja saat virallisen todistuksen osaamisestasi. Jos olet työskennellyt alalla vähintään kolme vuotta tai olet hankkinut osaamista muuten, ammattitutkinto on sinulle sopiva koulutusmuoto. Voit hakeutua suorittamaan ammattitutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa.

Ammattitutkinnon suorittamiseen liittyy valmistavaa koulutusta, jonka avulla hankit tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi osaamisesi. Tämän suunnitelman mukaisesti määräytyy opiskeluaikasi, joka on keskimäärin 1,5 vuotta. Ammattitutkinnossa edellytettävä osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän tilanteissa, siksi alan työpaikka on edellytys ammattitutkinnon suorittamiselle. Opiskelu tapahtuu oman työn ohella. Jos sinulla on jo riittävä ammattitaito, voit suorittaa ammattitutkinnon tai sen osan osallistumatta valmistavaan koulutukseen.

Ammattitutkinto suoritetaan oppisopimuksella. Keskustele työnantajasi kanssa tästä mahdollisuudesta.