Heading hidden

Sparraa tiimisi huippusuorituksiin – opiskele lähiesimiestyön ammattitutkinto!

Liiketoiminnan perustutkinto myös työn ohessa.

Koulutuksen ajankohta

Seuraava avoin lähiesimiestyön ammattitutkinto -ryhmä käynnistyy 6.11.2019.

Jos asut pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja matkustaminen paikan päälle on hankalaa, voit etäosallistua lähiopetuspäiviin. Kysy lisää!

Osallistumismaksu on 250 euroa/osallistuja

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Koulutuksen sisältö

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä ja se antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin esimerkiksi yliopistoissa. Opinnot kestävät n. 1,5 vuotta. Lähiesimiestyön ammattitutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakollinen tutkinnon osa (70 osp):

 • Lähiesimiehenä toimiminen

Valitse näistä kaksi valinnaista tutkinnonosaa (80 osp):

 • Asiakassuhteiden hoito
 • Toiminnan kannattavuus
 • Henkilöstötyö
 • Kehittämissuunnitelma
 • Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Kenelle koulutus sopii?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sopii esimiestyössä aloittaville ja myös pidempään esimiehenä toimineille, jotka haluavat kehittyä esimiestehtävissä.

Koulutus on kohdennettu päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä toimiville, kuten esimerkiksi:

 • Työryhmän vetäjille
 • Tiimi- tai osastovastaaville
 • Palveluyksikön lähiesimiehille

Tutkinnon suorittaminen edellyttää esimiestehtävää, jossa ammattitaito voidaan osoittaa.

Miten koulutus järjestetään?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto järjestetään oppisopimuskoulutuksena, joka sisältää sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Opit ja syvennät osaamistasi pääosin omien työtehtäviesi kautta.

Ennen koulutuksen käynnistymistä suunnittelemme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa mm. määritellään kehittymistarpeesi ja millä työtehtävillä näytät osaamisesi. HOKS-ohjaajamme sparraa sinua koko koulutusprosessin ajan tutkinnon suorittamisessa. Työpaikallasi sinulla on työpaikkaohjaaja.

Valmennuksessa käytettävät menetelmät

Valmennusmenetelmiemme avulla varmistamme, että jokaisen lähiopetuskerran jälkeen saat arkeesi uusia asioita, jotka helpottavat esimiestyötäsi.

 • ThomasHPA –vuorovaikutusanalyysi ja sen hyödyntäminen esimiestyössäsi
 • Tietoiskut, case-harjoitukset, workshopit ja erilaiset osallistavat menetelmät lähiopetuspäivällä
 • Käytännön työhön sovellettavat tehtävät
 • eKampus ja ohjauskeskustelut
Lähiesimiestyön ammattitutkinto Mercuriassa.

Lisätietoja koulutuksesta antaa

Minttu Kilpinen
koulutuspäällikkö
040 733 7493

Tietoa ammattitutkinnosta

Ammattitutkintojen avulla kehität ammattityöntekijältä edellytettävää ammattitaitoa ja saat virallisen todistuksen osaamisestasi. Jos olet työskennellyt alalla vähintään kolme vuotta tai olet hankkinut osaamista muuten, ammattitutkinto on sinulle sopiva koulutusmuoto. Voit hakeutua suorittamaan ammattitutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa.

Ammattitutkinnon suorittamiseen liittyy valmistavaa koulutusta, jonka avulla hankit tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi osaamisesi. Tämän suunnitelman mukaisesti määräytyy opiskeluaikasi, joka on keskimäärin 1,5 vuotta.

Ammattitutkinnossa edellytettävä osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän tilanteissa, siksi alan työpaikka on edellytys ammattitutkinnon suorittamiselle. Opiskelu tapahtuu oman työn ohella. Jos sinulla on jo riittävä ammattitaito, voit suorittaa ammattitutkinnon tai sen osan osallistumatta valmistavaan koulutukseen.

Ammattitutkinto suoritetaan oppisopimuksella. Keskustele työnantajasi kanssa tästä mahdollisuudesta.