Heading hidden

Kaupan alalle Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2020/08/Aikuiset2019-9_web.jpg
Tutustu esitteeseen Ilmoittaudu koulutukseen
Seuraava kaupan osaamisalan avoin koulutusryhmä käynnistyy 7.10.2020.

Mitä?

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja se antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin esimerkiksi yliopistoissa. Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnossa on kuusi eri osaamisalaa: kaupan ala, taloushallinto, myynti ja markkinointiviestintä, henkilöstöhallinto, kiinteistövälitys ja ulkomaankauppa.

Ensi syksynä 2020 käynnistyvä valmennuksemme on suunnattu kaupan alan osaamisalalle, joka muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakollinen tutkinnonosa (60 osp):
• Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen

Valitse näistä kaksi valinnaista tutkinnonosaa (120 osp):
• Ryhmän esimiehenä toimiminen (60 osp)
• Yksikön myyntityö ja valikoiman kehittäminen (60 osp)
• Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen (60 osp)
• Tutkinnon osa toiselta osaamisalalta (tutustu eperusteet) (60 osp)
• Tutkinnon osa tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta (60 osp)

Kenelle?

Koulutus sopii kaupan alan esimies- tai asiantuntija tehtävissä ja myynnin sekä valikoimatyön kehittämistehtävissä toimiville, jotka haluavat oppia uutta tai kehittää ja syventää nykyistä osaamistaan.

Miten?

Koulutus on oppisopimuskoulutusta, joka sisältää lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Opit ja syvennät osaamistasi pääosin omien työtehtäviesi kautta.

Ennen koulutuksen käynnistymistä suunnittelemme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa mm. määritellään kehittymistarpeesi ja millä työtehtävillä näytät osaamisesi. HOKS-ohjaajamme sparraa sinua koko koulutusprosessin ajan tutkinnon suorittamisessa. Työpaikallasi sinulla on työpaikkaohjaaja.

Valmennuksessa käytettävät menetelmät

Valmennusmenetelmiemme avulla varmistamme, että jokaisen lähiopetuskerran jälkeen saat arkeesi uusia asioita, jotka helpottavat esimiestyötäsi.

  • ThomasHPA  –vuorovaikutusanalyysin hyödyntäminen tiimityössä
  • ThomasHPA –tunneälyanalyysin hyödyntäminen esimiestyössä
  • Tietoiskut, case-harjoitukset, workshopit ja erilaiset osallistavat menetelmät lähiopetuspäivällä
  • Käytännön työhön sovellettavat tehtävät
  • eKampus ja ohjauskeskustelutMinttu Kilpinen

koulutuspäällikkö
040 733 7493

Ota yhteyttä
//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2020/08/Aikuiset2019-20_web.jpg

Tietoa erikoisammattitutkinnosta

Erikoisammattitutkinnot ovat aikuisille tarkoitettuja ammatillisia tutkintoja, joiden avulla syvennät ammattitaitoasi ja saat virallisen todistuksen osaamisestasi. Jos olet työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai olet hankkinut osaamista muuten, Erikoisammattitutkinto on sinulle sopiva koulutusmuoto. Voit hakeutua suorittamaan Erikoisammattitutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa.

Erikoisammattitutkinnon suorittamiseen liittyy valmistavaa koulutusta, jonka avulla hankit tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi osaamisesi. Tämän suunnitelman mukaisesti määräytyy opiskeluaikasi, joka on keskimäärin 1,5 vuotta. Erikoisammattitutkinnossa edellytettävä osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän tilanteissa, siksi alan työpaikka on edellytys Erikoisammattitutkinnon suorittamiselle. Opiskelu tapahtuu oman työn ohella. Jos sinulla on jo riittävä ammattitaito, voit suorittaa Erikoisammattitutkinnon tai sen osan osallistumatta valmistavaan koulutukseen.

Erikoisammattitutkinto tai sen osa suoritetaan oppisopimuskoulutuksena, joka sovitaan yhdessä työnantajan kanssa.