Heading hidden

Seminaari ammatillisesta koulutuksesta Mercuriassa.

Mercurian TJK-päivystys kesällä 2021

Koulullamme on päivystys läpi kesän työelämäjaksoilla olevia opiskelijoita varten.
Jos sinulla tulee kysyttävää tai kohtaat ongelmatilanteita harjoittelusi aikana, ota yhteyttä alla näkyviin henkilöihin heidän päivystysaikanaan.

16.6.-9.7.2021
Tomi Rytkönen, 040 574 0368

12.-16.7.2021
Virpi Väkevä, 040 583 5266

19.-23.7.2021
Tomi Rytkönen, 040 574 0368

26.-30.7.2021
Markus Oedewald, 050 350 6956

Elokuun alusta alkaen voit ottaa yhteyttä omaan ohjaajaasi kysymysten osalta.

Etsitkö työpaikkaa työelämäjaksolle?
Haluaisitko apua CV:n tai hakemuksen tekemisessä?
Haetko työpaikkaa opintojen ohelle, kesäksi tai valmistumisen jälkeiselle ajalle?

Mercuriassa sinua palvelee Työelämäkampus, joka välittää työpaikkoja opiskelijoille. Työelämäkoordinaattori opastaa työnhaussa, hakemuksen ja CV:n laadinnassa sekä haastatteluun valmistautumisessa.

Työelämäkampus on yksi Mercurian kolmesta kampuksesta, joista kaksi muuta ovat oppilaitoskampus ja eKampus. Opiskelijamme suorittavat opintonsa näillä kolmella kampuksella. Suuren osan ammattitaidostaan opiskelijamme hankkivat työskentelemällä yrityksissä ja yhteisöissä.

Tule tapaamaan meitä Työelämäkampukselle, olemme paikalla arkisin klo 12-14.

Voit kysyä meiltä myös nopeasti WhatsAppilla tai soittamalla. Voit myös varata ajan tapaamiselle itsellesi puhelimitse tai Wilman kautta viestillä.

Yhteystiedot

Tomi Rytkönen

Tomi Rytkönen

työelämäkoordinaattori

040 574 0368

Työelämässä oppiminen

Merkonomiopiskelijat oppivat tutkinnon sisältöjä myös työssä

Suuri osa Liiketoiminnan perustutkinnon vaatimasta ammattitaidosta opitaan oppilaitoksen ulkopuolella yrityksissä ja yhteisöissä. Tutkinnossa korostuu aidossa ympäristössä tapahtuva tavoitteellinen oppiminen, joka suunnitellaan ja arvioidaan yhteistyössä oppilaitoksen ja työpaikan välillä. Oppilaitos vastaa käytännön järjestelyistä, ja työpaikalla oppiminen perustuu aina joko koulutussopimukseen tai oppisopimukseen. Mercuriassa työeämäjaksojen  pituudet vaihtelevat, ja jaksojen sisältöön sekä pituuteen vaikuttaa opiskelijan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelma. Työelämäjaksoja voi suorittaa myös ulkomailla. Lisää tietoa löytyy täältä.

Mercuriassa voi suorittaa Liiketoiminnan perustutkinnon myös valtaosin työtä tehden, jolloin oppilaitoksessa opiskellaan vain ne tutkinnon osat, joita ei ole mahdollista opiskella työssä. Työvaltainen oppiminen voi aluksi olla palkatonta. Tällöin opiskelija ei ole työsuhteessa, vaan hän työskentelee koulutussopimuksella, joka on solmittu työnantajan ja oppilaitoksen välille. Kokemuksen ja ammattitaidon karttuessa opiskelijalle voidaan maksaa korvaus tehdystä työstä, jolloin on kyse oppisopimuskoulutuksesta.  Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen kirjalliseen määräaikaiseen työsopimukseen, johon sovelletaan työlainsäädännön säännöksiä