Heading hidden

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2017/12/työelämäkampus_logo-e1524125500927.png

Työelämäjaksojen päivystysnumerot kesän 2020 aikana

Jos olet kesällä työelämäjaksolla ja sinulla tulee kysymyksiä mieleen, jotka ei voi odottaa koulun alkuun 3.8, niin voit olla yhteydessä kesän TJK-jaksojen päivystäjiin seuraavasti:

Jaakko Mäkelä 22.6-26.6 p. 0401933702
Virpi Väkevä 29.6-10.7 p. 0405835266
Santtu Palokangas 13.7-24.7 p. 0403587352

27.7 alkaen voit olla yhteydessä koulun vaihteeseen p. 09895581

Mukavaa kesää!

 

Mercuriassa sinua palvelee Työelämäkampus, joka välittää työpaikkoja opiskelijoille. Työ- ja uraohjaaja opastaa työnhaussa ja  hakemuksen ja CV:n laadinnassa sekä haastatteluun valmistautumisessa.

Työelämäkampus on yksi Mercurian kolmesta kampuksesta, joista kaksi muuta ovat oppilaitoskampus ja eKampus. Opiskelijamme suorittavat opintonsa näillä kolmella kampuksella. Suuren osan ammattitaidostaan opiskelijamme hankkivat työskentelemällä yrityksissä ja yhteisöissä.

mercuriaWORKS-palvelu yrityksille ja opiskelijoille

Palvelun avulla voit etsiä sekä harjoittelu-, kesä- ja projektityöntekijän paikkoja kuin vakituista tai osa-aikaista työtä. Palvelua hostaa Tiitus. Tutustumaan pääset osoitteessa www.tiitus.fi/mercuria.  Rekisteröitymällä voit katsoa työpaikkoja, jotka ovat suunnattu suoraan Mercurian opiskelijoille. Käyttö ilmaista yrityksille ja opiskelijoillemme. Saatavilla on myös kätevä applikaatio, jonka kautta voit hakea suoraan työpaikkoja ja olla yhteydessä työnantajiin.

Yhteystiedot

Hilla Helasaari

Hilla Helasaari

koordinaattori, kansainvälisyys ja työelämä

050 490 4546

Minna Vidgrén

Minna Vidgrén

asiakkuuspäällikkö

040 060 3409

Työelämässä oppiminen

Merkonomiopiskelijat oppivat tutkinnon sisältöjä myös työssä

Suuri osa Liiketoiminnan perustutkinnon vaatimasta ammattitaidosta opitaan oppilaitoksen ulkopuolella yrityksissä ja yhteisöissä. Tutkinnossa korostuu aidossa ympäristössä tapahtuva tavoitteellinen oppiminen, joka suunnitellaan ja arvioidaan yhteistyössä oppilaitoksen ja työpaikan välillä. Oppilaitos vastaa käytännön järjestelyistä, ja työpaikalla oppiminen perustuu aina joko koulutussopimukseen tai oppisopimukseen. Mercuriassa työeämäjaksojen  pituudet vaihtelevat, ja jaksojen sisältöön sekä pituuteen vaikuttaa opiskelijan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelma. Työelämäjaksoja voi suorittaa myös ulkomailla. Lisää tietoa löytyy täältä.

Mercuriassa voi suorittaa Liiketoiminnan perustutkinnon myös valtaosin työtä tehden, jolloin oppilaitoksessa opiskellaan vain ne tutkinnon osat, joita ei ole mahdollista opiskella työssä. Työvaltainen oppiminen voi aluksi olla palkatonta. Tällöin opiskelija ei ole työsuhteessa, vaan hän työskentelee koulutussopimuksella, joka on solmittu työnantajan ja oppilaitoksen välille. Kokemuksen ja ammattitaidon karttuessa opiskelijalle voidaan maksaa korvaus tehdystä työstä, jolloin on kyse oppisopimuskoulutuksesta.  Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen kirjalliseen määräaikaiseen työsopimukseen, johon sovelletaan työlainsäädännön säännöksiä