Kuva
22syys

Topi – opiskelijan työssäoppimisen päiväkirja

Työssäoppimisjakso on olennainen osa opintoja. Jakson aikana opiskelija oppii valtavasti uutta ja kaikesta opitusta raportoidaan opettajalle. Nyt MERCURIA on yhteistyössä Whitestone Oy:n kanssa kehittänyt helpon ja nopean tavan raportoida työssäoppimisjakson tehtävistä älypuhelimella.

Myös Topin käyttöönotto on helppoa! Opiskelija lataa Topi-apin älypuhelimeensa sovelluskaupasta ja hän kirjoittaa omaan Topi-appiinsa kunkin työssäoppimispäivän työtehtävät. Merkintä tehdään jokaiselta päivältä ja kirjoittamisen voi tehdä heti työpäivän päätteeksi tai vaikka kotimatkalla bussissa. Jos merkinnän tekeminen unohtuu, sen voi tehdä jälkikäteen muutaman päivän ajan. Opiskelija kirjoittaa Topiin myös työssäoppimisen näyttösuunnitelmansa. Hän valitsee Topissa päivittäin ne ammattitaitovaatimuksen sisällöt, jotka työtehtävissä täyttyvät.

Helppoa, ajantasaista ja modernia! Opettajana minun on helppo seurata opiskelijan työssäoppimisen edistymistä omalta tietokoneeltani tai vaikka omasta älypuhelimestani, koska työssäoppimista ohjaava opettaja ja työpaikkaohjaaja saavat viikoittain sähköpostiin yhteenvetoraportin opiskelijan tekemistä työtehtävistä. Jos opiskelijan merkinnät ovat puutteellisia tai niissä on jotain tarkennettavaa, minun on helppo ohjata opiskelijaa täydentämään merkintöjään. Myös viestin lähettäminen opiskelijalle Topin kautta onnistuu.

Opettajana pidän erityisesti siitä, että tiedän koko ajan, missä työssäoppimisessa mennään ja voin helposti varmistua, että opiskelijan työssäoppiminen etenee suunnitellusti ja ammattitaitovaatimukset täyttyvät. Mahdollisiin haasteisiin voin tarvittaessa reagoida nopeasti.

Enää en Topista luopuisi – tai vastaavasta opiskelijan puhelimessa toimivasta työssäoppimisen päiväkirjasta!

Topi-videon ja lisätietoja löydät täältä: https://topiapp.fi/

 

Blogin kirjoittaja on MERCURIAn talous- ja toimistopalvelujen opettaja Tarja Hukia.