Heading hidden

Nuorta ja energistä työvoimaa

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus

Haluatko tarjota merkonomiopiskelijalle työssäoppimispaikkaa tai mahdollisuutta työvaltaiseen opiskeluun yrityksessäsi tai onko sinun mahdollista tarjota vastavalmistuneelle merkonomille ensimmäinen oikea työpaikka?

MERCURIAsta saa innokkaita työssäoppijoita ja valmistuneita merkonomeja vakituisiin ja määräaikaisiin työsuhteisiin sekä projektitöihin. Opiskelijamme ja meiltä valmistuneet merkonomimme voivat toimia monenlaisissa työtehtävissä, esimerkiksi myynnissä ja asiakaspalvelussa sekä erilaisissa toimiston ja taloushallinnon tehtävissä. Tarjoamalla työssäoppimispaikan nuorelle yrityksenne auttaa nuorta saavuttamaan työelämässä tarvittavaa osaamista ja kantaa yhteiskuntavastuuta.

MERCURIA Työ- ja urapalvelut auttaa yritystäsi erilaisissa rekrytointitarpeissa tarjoamalla nuorta ja energistä työvoimaa työssäoppijoiksi tai työntekijöiksi.

Marja Saarinen

Marja Saarinen

työ- ja uraohjaaja

050 545 0235

Laajennettu työssäoppiminen – toimiva vaihtoehto toiminnallisesti lahjakkaalle nuorelle ja yritykselle

MERCURIAssa voi suorittaa merkonomiopinnot myös valtaosin työtä tehden, jolloin koulussa opiskellaan vain ne tutkinnon osat, joita ei ole mahdollista oppia työssä. Voimme suunnitella työpäivät yrityksenne tarpeen mukaisesti esim. 3 + 2 –mallilla, jossa opiskelija on kolme päivää työssä ja kaksi koulussa. Yhteistyö ja yhteydenpito työnantajan, opiskelijan ja ohjaavan opettajan välillä takaa sen, että tutkinto tulee suoritetuksi asianmukaisesti. Työvaltainen oppiminen voi aluksi olla palkatonta, mutta kokemuksen ja ammattitaidon karttuessa opiskelijalle yleensä maksetaan korvaus tehdystä työstä. Palkaton jakso voi olla enimmillään puoli vuotta.

Merkonomiksi opiskeleva suorittaa vähintään 30 osaamispistettä eli kuusi kuukautta koulutuksestaan työskentelemällä aidossa työympäristössä. Työssäoppiminen on tavoitteellista oppimista, joka suunnitellaan ja arvioidaan yhteistyössä oppilaitoksen ja työpaikan välillä. Se on yleensä palkatonta, mutta halutessaan yritys voi maksaa opiskelijalle palkkaa tai antaa korvauksen tehdystä työstä. Työssäoppimisjaksojen pituus on 2 - 4 kuukautta, ja jaksot sijoittuvat pääosin loka-toukokuulle. Työssäoppija voi tuoda tuoreita näkemyksiä yritykseenne ja parhaimmillaan työssäoppimisjakso voi johtaa myös vakituiseen työsuhteeseen.