Liikuntapalvelut


Liikunta auttaa jaksamaan!

Mercurian opiskelijat pääsevät maksutta uimaan ja kuntosalille Vantaan kaupungin uimahalleilla Hakunilassa, Martinlaaksossa, Myyrmäessä ja Tikkurilassa.

Opiskelijoiden opintoihin kuuluu myös työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisen kurssi, jonka aikana opiskelijat pääsevät liikkumaan ja oppimaan oman hyvinvointinsa ja terveytensä huolehtimisesta.

Uinti ja kuntosali


Voit esittää Tuudon sähköisen opiskelijakortin tai noutaa Helpin opintotoimistosta opiskelutodistuksen, jolla saat maksuttoman kortin Vantaan kaupungin uimahalleihin ja kuntosalille ma-pe klo 6.00-16.00.

Etuus on voimassa 30.6.2024 asti.

Ohjeita maksuttomaan liikkumiseen löydät Liikkuvan opiskelun nettisivuilta www.vantaa.fi/liikkuvaopiskelu

Hyvinvointivalmennus

Vantaan kaupunki tarjoaa opiskelijoille maksutonta hyvinvointivalmennusta. Valmennustapaamisissa annetaan opiskelijoille yksilöllisesti suunniteltua liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää tietoa ja valmennusta.

Valmennus tapahtuu Vantaan kaupungin liikuntapaikoilla tai oppilaitoksen tiloissa.

Liikuntapalvelukoordinaattorin yhteystiedot löydät Liikkuvan opiskelun nettisivuilta www.vantaa.fi/liikkuvaopiskelu

Muut liikuntapaikat

Mercurian 1. kerroksesta löytyy opiskelijoita varten pöytäfutis- ja pingispöytiä, joita voi käyttää välituntien aikana. Pingikseen omat pelivälineet mukaan (mailat ja pallot).

LIIKUNTASALI on opetuskäytössä pääsääntöisesti klo 8.00-16.00. Vapaat ajankohdat ovat myös opiskelijoiden käytössä. Liikuntasalin käytöstä on sovittava liikunnanopettajan kanssa.

KUNTOSALI on vain opetuskäytössä arkisin klo 8.00-16.00.

Opiskelijoiden liikuntatilat

Opiskelun lomassa on hyvä pitää myös kunnosta huolta, sillä liikunta vaikuttaa jaksamiseen niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin. Liikuntatunnit tuovat hyvää vastapainoa ja luovat yhteishenkeä.

Mercuriassa on oma tilava liikuntasali, jossa pääset pelaamaan aina perinteisistä pallopeleistä myös uudempiin urheilulajeihin. Opiskelijoiden käytössä on liikuntatunneilla myös moderni kuntosali. Pingispöytä on opiskelijoiden välituntikäytössä (pelaaminen omilla välineillä).

Liikuntatuntien puitteissa tutustutaan myös lähiliikuntapaikkojen tarjoamiin mahdollisuuksiin harrastaa liikuntaa, mm. keilahalli ja uimahalli.

Päivi Ryynänen

liikunta ja terveystieto

040 120 7387 paivi.ryynanen@mercuria.fi