Heading hidden

Mercurian koulutustarjonta - sinulle sopivasti

https://www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2020/02/eKampus-Fanny-ja-Rasmus_web-300x200.jpg
https://www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2020/04/Aikuiset2019-17-e1592394110166-300x200.jpg

Mercuriassa voit suorittaa Liiketoiminnan perustutkinnon eli merkonomiopinnot päivä- tai iltaopiskeluna, monimuoto- tai oppisopimuskoulutuksena.

Lisäksi Mercuria tarjoaa työssäkäyville aikuisille erilaisia ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Ohessa on esitelty kaikki tarjoamamme koulutukset. Saat niistä tarkemmin tietoa klikkaamalla otsikkoa. Voit myös lukea lisää koulutuksistamme Koulutus-valikosta löytyviltä alasivuilta.

Koulutustarjontamme

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Merkonomin tutkinto antaa sinulle keskeiset liiketoiminnan alan edellyttämät tiedot ja taidot. Liiketoiminnan perustutkinto sisältää mm. asiakaspalvelua, markkinointia ja myyntiä, taloushallintoa, yrittäjyyttä sekä IT-opintoja. Opinnot etenevät yksilöllisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti, omien uratoiveidesi ja oman opintopolkusi mukaan, jolloin voit itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Voit suorittaa tutkinnon oppilaitoksessa tapahtuvana päiväopiskeluna, työn ohessa tai oppisopimuskoulutuksena. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lue lisää merkonomiopinnoista

Kaksoistutkinto, merkonomi + yo

Kaksoistutkinto on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat ammatillisen tutkinnon lisäksi valmistua myös ylioppilaaksi. Mercurian kaksoistutkinnossa lukiokurssit on sisällytetty ammattiopintoihin eli lukiokursseilla korvataan osa ammatillisista opinnoista.

Mercuriassa saat valmennusta yo-kirjoituksiin äidinkielessä, A-englannissa, B-ruotsissa ja lyhyessä matematiikassa. Voit itse päättää, mitkä neljä ainetta kirjoitat ylioppilaskokeessa. Myös yhteiskuntaopista ja terveystiedosta on mahdollisuus suorittaa lukiokurssi.

Ylioppilastutkinnon lisäksi saat kattavat valmiudet liiketoiminnan alalle, kuten asiakaspalveluun, myyntiin ja markkinointiin, taloushallintoon, yrittäjyyteen sekä IT-taitoihin. Voit muokata tutkintosi sisältöä omien uratoiveidesi mukaan valitsemalla tietyn alan valinnaisia tutkinnon osia. Näin vahvistat osaamistasi juuri valitsemasi alan työtehtävissä.

Lue lisää kaksoistutkinnosta

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi (aikuiset)

Hanki itsellesi arvostettu liiketoiminnan tutkinto – merkonomina voit työskennellä monipuolisissa liike-elämän työtehtävissä!

Liiketoiminnan perustutkinto soveltuu sinulle, joka

  • työskentelet jo kaupan alalla, mutta sinulta puuttuu kaupallinen tutkinto
  • haluat kouluttautua uudelle alalle
  • kaipaat päivitystä omaan osaamiseesi

* Meillä alkaa useita ryhmiä syksyllä 2021 – hae opiskelemaan nyt!

Lisätietoa koulutuksesta:
hakupalvelut(@)mercuria.fi

Lue lisää ja lataa esite merkonomiopinnoista
Ilmoittaudu nyt!

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto sopii sinulle, joka työskentelet kaupan myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä tai taloushallinnon työtehtävissä. Tutkinnon myötä päivität osaamistasi oman työsi ohella ja  hankit itsellesi jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluun.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon opiskelu tapahtuu iltaisin, keskimäärin kahtena iltana kuukaudessa ja opinnot kestävät vuoden.

Lähivalmennuksessa hankit konkreettisia taitoja sujuvaan vuorovaikutukseen ja hyödynnät työelämän kokemustasi case-harjoitusten ja ryhmätöiden parissa. Opit valitsemiesi tutkinnon osien perusteella viimeisimpiä tuulahduksia palvelumuotoilusta tai visuaalisesta myyntityöstä ja tutustut halutessasi Adobe Photoshop -kuvankäsittelyohjelman perusteisiin tai projektinhallinnan työkaluihin.

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto sopii sinulle, joka työskentelet kaupan alan esimies- tai asiantuntija tehtävissä taikka myynnin sekä valikoimatyön kehittämistehtävissä. Koulutus painottuu myynnin ja markkinointiviestinnän sekä taloushallinnon ja kansainvälisen liiketoiminnan osaamisaloille.

Tutkinto sisältää:

  • toiminnan suunnittelua ja johtamista
  • yksilöllisiä uratavoitteita tukevia osaamisaloja

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten pääosin kehität ja syvennät osaamistasi omissa työtehtävissäsi.  Tutkinto sisältää lähiopetusta, työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja itsenäistä verkko-opiskelua sinulle laaditun henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tavoitteena on, että koulutuksesta saadut opit ja työvälineet ovat hyödynnettävissä arjen työssä ja toiminnan kehittämisessä.

Lue lisää liiketoiminnan erikoisammattitutkinnosta

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Kiinnostaisiko sinua opiskella ammattitutkinto, joka antaa hyvät perusvalmiudet esimiestyöhön ja tarjoaa työvälineitä mm. tiimin perehdyttämiseen ja ohjaamiseen, erilaisuuden kohtaamiseen sekä työhyvinvoinnin kehittämiseen?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa näiden lisäksi valmiuksia myös oman vuorovaikutustyylisi analysointiin, hyödyntämiseen ja kehittämiseen.

Koulutus sopii alasta riippumatta kaikille, jotka vasta aloittavat esimiestyössä tai ovat toimineet alalla jo pidempään, mutta haluavat kehittää osaamistaan.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää työpaikkaa, jossa ammattitaito voidaan osoittaa ja jossa soveltavat tehtävät voidaan toteuttaa.

Lue lisää lähiesimiestyön ammattitutkinnosta

Yrittäjän ammattitutkinto

Yrittäjän ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit pää- tai sivutoimisena yrittäjänä ja haluat kehittää osaamistasi sekä yritystoimintaasi.

Tämän yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus on merkittävä, sillä viet opitut asiat heti käytäntöön. Koulutuksen aikana vauhditat yrityksesi myyntiä sähköistä liiketoimintaa kehittämällä ja otat digitalisaation haltuusi, sekä kehität vuorovaikutustaitojasi.

Yrittäjän ammattitutkinto on loistava mahdollisuus inspiroitua, kasvattaa verkostoasi ja samalla suorittaa arvostettu tutkinto.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää omaa yritystä, jossa osaaminen näytetään. Tutkinto etenee ensisijaisesti oppisopimuskoulutuksena, mutta sisältää myös lähiopetuspäiviä ja verkkotehtäviä.

Lue lisää yrittäjän ammattitutkinnosta

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto sopii sinulle, joka työskentelet esimies- tai johtotehtävissä. Koulutus sopii erinomaisesti myös yrittäjälle, joka tahtoo syventää johtamisen osaamistaan. Voit suunnata tutkintoa valintasi mukaan esimerkiksi

  • strategiseen johtamiseen
  • projektijohtamiseen
  • talousjohtamiseen tai
  • henkilöstöjohtamiseen.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, ja se antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin esimerkiksi yliopistoissa. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten pääosin kehität ja syvennät osaamistasi omissa työtehtävissäsi. Valmennusmenetelmiemme avulla varmistamme, että jokaisen lähiopetuskerran jälkeen saat arkeesi uusia työkaluja, jotka helpottavat johtajana ja esimiehenä toimimista.

Lue lisää yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta