Culinary Caravan popup hanke Bardolinossa kesällä 2018.
07.06.2018

Culinary Caravan Gardajärvellä

MERCURIA on ollut pian neljä vuotta mukana Erasmus+ -hankkeessa, jossa kokki- ja liiketalouden opiskelijat yhdessä perustavat Street Food Pop Up-ravintolan. Hankkeen ideana on ollut helpottaa uuden yritystoiminnan aloittamista ja luoda kannustava sekä tuettu oppimisympäristö. Projektissa on hyödynnetty englanninkielistä digitaalista verkko-oppimisalustaa. Opiskelu on tapahtunut vaiheittain; ensimmäisessä vaiheessa opiskeltiin yritystoiminnan suunnittelua verkossa opettajien ohjaamana, laadittiin mm. liiketoimintasuunnitelma perustettavalle Street Food Pop Up-ravintolalle yhteistyössä muiden mukana olevien oppilaitosten kanssa. Toisessa vaiheessa opiskelijoiden tehtävänä oli perustaa oikea Street Food Pop Up-ravintola. Ravintoloita on perustettu neljään (Suomi, Latvia, Espanja ja Italia) eri maahan (kukin toimi 2 päivää). Jokaisessa neljässä toteutuksessa on ollut mukana eri opiskelijaryhmä. Ravintolan perustamisen ja pyörittämisen kautta opiskelijat ovat oppineet yrittäjyyttä käytännön läheisesti.

Hankkeen viimeinen Street Food Pop Up-ravintola oli viime viikolla Bardolinossa, Italiassa. MERCURIAsta mukana oli neljä opiskelijaa. Viikko oli antoisa niin opiskelijoille kuin opettajillekin. Ravintola menestyi hienosti paikallisilla roseeviinifestivaaleilla. Kaikkien maiden myytävät ruokatuotteet myytiin molempina päivinä loppuun. Opiskelijat saivat hienoa kokemusta työskentelystä kansainvälisessä kontekstissa ja tutustuivat toisiinsa työskentelyn lomassa. Tämä, ainakin toistaiseksi viimeinen, Culinary Caravan oli myös henkilökunnalle mieluinen, koska eri maiden partnerit olivat jo entuudestaan hyvin tuttuja ja järjestelyt sujuivat hienosti. Kukin maa on järjestänyt neljän vuoden (kahden hankkeen) aikana kaksi kertaa omassa maassaan tämän workshop-viikon. Jännityksellä jäämme odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän hankeidean kohdalla!

Ständillä työskentelyä.
Opiskelijamme paikallisella koululla.

HANKKEEN TIETOJA TARKEMMIN

Rahoittaja: Erasmus+ KA2 (Strategic partnerships for vocational education and training)- Opetushallitus

Koordinaattori: PERHO Liiketalousopisto Oy

Yrityskumppanit: Golfa Kluba Restorans, SIA (Latvia), Zipuli Oy (Suomi), Saüc Assetec S.L (Espanja)

Koulukumppanit: MERCURIA (Suomi), Collegi Badalones, Badalona (Espanja), Estudis d’Hoteleria i Turisme CETT S.A. (Espanja), Istituto Professionale per i Servizi Alberghieri e della Ristorazione ”Luigi Carnacina” (Italy), Istituto di Istruzione Superiore ’De Amicis’ (Italy), Riga Technical School of Tourism and Creative Industry (Latvia), Jekabpils Agrobusiness College (Latvia)