17.10.2017

Ulkomaille työssäoppimaan

MERCURIAssa on paljon kansainvälistä toimintaa ja yksi tärkeimmistä kv-toiminnoista on ulkomailla tapahtuva opiskelijoiden työssäoppiminen. Vuosittain noin 40-50 opiskelijaa lähtee parin kuukauden mittaiselle jaksolle töihin johonkin yhteistyöyrityksistämme ulkomailla. Suosituin kohdemaa on Espanja, jossa nuoret työskentelevät pääsääntöisesti joko aurinkorannikolla tai Barcelonan ympäristössä. Lisäksi opiskelijoita työskentelee myös Maltalla, Hollannissa, Ruotsissa ja onpa jokunen ollut Yhdysvalloissa, Islannissa ja Kiinassakin saakka.

Suurin osa ulkomaille lähtevistä on alaikäisiä opiskelijoita tai juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneita nuoria. Erityisesti tästä syystä olemme halunneet kehittää opiskelijoiden kansainvälisyysvalmiuksia ja varsinkin kansainväliseen toimintaan liittyviin riskeihin valmistautumista. Kansainvälisyysvalmennusta on neljänä kertana ennen ulkomaan jakson alkua. Valmennuksissa käydään läpi paljon käytännönasioita ja autetaan opiskelijaa hakemisprosessissa sekä haetaan sopivaa työpaikkaa. Kansainvälisyystutorit ovat edellisten vuosien kokeneita ulkomaan kävijöitä ja ovat mukana valmennuksessa.

Joka syksy järjestämme myös kv-kokkikoulun yhdessä opettajamme Tuija Kotilan kanssa. Kokkikoulu saavuttanut suuren suosion ja toimii hyvin myös opiskelijoiden ryhmäytymisessä. Useat nuorista eivät ole juurikaan perehtyneet ruoanlaittoon ennen ulkomaan jaksoa, koska asuvat edelleen huoltajiensa luona. Ruoka tuo ihmisiä yhteen ja voi toimia siltana kulttuurien välisessä vuorovaikutuksessa. Kv-kokkikoulun aikana keskustellaan myös tärkeistä aiheista, kuten kulttuurishokista, koti-ikävästä ja siitä, miten näistä voi selviytyä.

mercuria, kauppiaitten kauppaoppilaitos, liiketalouden perustutkinto, kansainvälisyys, työssäoppiminen, erasmus
Kokkikoulun tuotoksia

Lisäksi yksi tärkeimmistä teemoista valmennuksessa on turvallisuus. Jokainen saa mukaansa oppilaitoksen ja turvallisuusalan asiantuntijoiden yhdessä laatimat turvallisuusohjeet. Jotta teksti sisäistyisi, on yhdellä valmennuskerroista turvallisuusluento keskeisimmistä aiheista. Mielenrauhaa Oyn kouluttaja Totti Karpela on jo vuosia käynyt puhumassa nuorille ja viesti tuntuu menevän hyvin perille. Luennolla vallitsee aina täysi keskittyminen ja hiljaisuus. Totti Karpela saa nuoret pohtimaan asioita, jotka tulevat väistämättä vastaan ja myös asioita, jotka toivottavasti jäävät vain teorian tasolle.

Vuosien kokemus, hyvät yhteistyökumppanit, luotettavat opiskelijat ja sitoutunut henkilöstömme mahdollistaa ulkomailla tapahtuvan työssäoppimisen ja sen mukanaan tuomaan huikean elämyksen, jonka jälkeen opiskelijat palaavat takaisin Suomeen motivoituneina, aikuistuneina, rohkaistuneina ja kielitaitoisina. Jos Sinua kiinnostaa kansainvälisyystoiminta MERCURIAssa, ota rohkeasti yhteyttä kv-koordinaattori Hilla Helasaareen.

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, kansainvälisyys, totti karpela
Totti Karpela MERCURIAssa