06.02.2020

Ystävyyskoulumme Tansaniassa

Mercuria on yhdessä Martinlaakson lukion kanssa ollut pitkään yhteistyössä tansanialaisen Kilingin koulun kanssa. Yhteistyö sai aikanaan alkunsa muutaman aktiivisen opettajan toimesta, ja yhteistyötä on kestänyt reilusti yli kymmenen vuoden ajan. Olemme käyneet useana vuonna tutustumassa Kilingin kouluun yhdessä opiskelijoiden kanssa, ja viime vuosina Mercuriasta opiskelijaryhmää on vetänyt liikunnanopettaja Päivi Ryynänen.

Matkat Tansaniaan ovat olleet ikimuistoisia, mutta eivät pelkästään lomamatkoja! Ennen matkalle lähtöä on kerätty erilaista tavaraa Tansaniaan vietäväksi, kuten opetusmateriaalia, vaatteita, leluja sekä olemme keränneet rahaa paikan päältä ostettavien kirjojen ja vihkojen hankkimiseen. Kilingin koululla olemme remontoineet luokkahuoneita, leikkineet ja pelanneet jalkapalloa opiskelijoiden kanssa ja toimittaneet kummien lähettämiä paketteja perille. Lisäksi matkoilla on vierailtu muissakin kouluissa, sairaaloissa ja lastenkodeissa tervehtimässä lapsia ja niiden henkilökuntaa.

Ikimuistoisia hetkiä on vietetty myös safarilla, jossa olemme nähneet villieläimiä, kaunista luontoa ja upeita maisemia. Safarilla on nähty lähietäisyydeltä norsuja, leijonia, virtahepoja, seeproja, kirahveja ja monia muita Afrikan eläimiä. Ngorongoronin luonnonsuojelualue tarjoaa elintilaa monille uhanalaisille eläimille, ja opiskelijamme ovat päässeet siellä tutustumaan tärkeään luonnonsuojelutyöhön. Lisäksi olemme tehneet patikkaretkiä Kilimanjaron vuorelle. Sekin tarjoaa upeat maisemat palkinnoksi päivän patikoinnista!

Mercuria on jo vuosien ajan maksanut Kilingin koulun terveydenhoitajan palkan. Tämä on ollut yksi parhaista tavoista auttaa koko Kilingin kyläyhteisöä. Terveydenhoitajan vastaanotolle voivat mennä kaikki kyläläiset, jotka tarvitsevat terveydenhuollon neuvoa ja apua, ja terveydenhoitajan palvelut ovatkin olleet kovassa käytössä. Tämä yhteistyö jatkuu edelleen ja olemme ylpeitä voidessamme auttaa omaa kummikouluamme näin konkreettisella tavalla! Kilingin kylä sijaitsee Kilimanjaro-vuoren juurella, ja kyläläiset ovat iloista ja vieraanvaraista porukkaa. Uskon, että kaikkien meidän siellä käyneiden sydämistä osa on jäänyt Kilingin kylään ja Kilimanjaron vuorelle.