Kaupan kohtaajat


Kaupan kohtaajat on vantaalaisen kauppaoppilaitos Mercurian ja K-kauppiaiden yhteistyössä toteuttama ohjelma.

Mercurian merkonomiopiskelijat toimivat ohjelmassa Kaupan kohtaajina K-kaupoissa, kohdaten kaupan asiakkaita positiivisella otteella ja esitellen heille kauppiaan valitsemia ajankohtaisia tuotteita. 

Mistä Kaupan kohtaajissa on kyse?

Merkonomiopiskelijat kohtaamassa asiakkaita

Kaupan kohtaajat ovat vantaalaisen kauppaoppilaitos Mercurian merkonomiopiskelijoita, joiden asiakaspalvelun tai myynnin opintoihin projektipäivät kaupassa liittyvät.

K-kauppiaat mukana toteutuksissa

Ohjelmaa toteutetaan yhteistyössä alueen K-kauppiaiden kanssa. Kauppias haluaa olla mukana kasvattamassa opiskelijoista kaupan alan tulevia tekijöitä.

Kaupan kohtaajat -ohjelma

Ohjelman nimi Kaupan kohtaajat muodostui ajatuksesta, että kaupan alan digitalisaatiosta ja muutoksista huolimatta asiakkaiden kohtaaminen on yksi tärkeimmistä ja muuttumattomista taidoista, joita työntekijöiltä tarvitaan kaupan alalla.

Opiskelijoiden työelämätaidot kehittyvät

Kaupan kohtaajat -ohjelman kautta opiskelijat saavat kokemusta opintojensa alkuvaiheessa asiakaspalvelusta ja myyntityöstä päivittäistavarakaupan parissa.

Samalla opiskelijat kehittävät tuotetuntemustaan ja oppivat ymmärtämään kaupan sesonkeja, tarjoustuotteita ja käyttöyhteystuotteita, joihin he tutustuvat opinnoissaan ennen projektipäiviä kaupassa.

Oppilaitosyhteistyö näkyväksi kauppaan

Ohjelman kautta saamme myös K-kauppojen ja oppilaitosten välisen yhteistyön konkreettisesti näkyväksi kauppaan.

Mukana olevat K-kauppiaat ovat aktiivisia ja haluavat olla mukana luomassa opiskelijoille edellytyksiä kehittyä kaupan alan tulevaisuuden osaajiksi.

Parempi asiakaskokemus asiakkaalle

Kaupan kohtaajien kautta toivomme, että asiakas saa lisäarvoa kaupassa asiointiinsa positiivisella kohtaamisella nuorten opiskelijoiden kanssa.

Kaupan kohtaajilta saat tietoa K-kaupan ajankohtaisista tuotteista tai uutuuksista, joita kauppias haluaa nostaa esille.

Opiskelijoille monipuolinen kuva kaupan alasta

Kaupan ala on suurin nuorten työllistäjä – mutta nuorten kuva uramahdollisuuksista kaupan alasta nähdään usein kapeana.

Kaupan kohtaajien kautta saamme tuotua nuorille esille päivittäistavarakaupan monipuolisuutta, innostavuutta ja mahdollisuuksia toteuttaa hyvin erilaisia työtehtäviä kaupan sisällä.


Ota yhteyttä

tkampus(at)mercuria.fi

Tomi Rytkönen

työelämäpäällikkö

040 574 0368 tomi.rytkonen@mercuria.fi