Liiketoiminnan perustutkinto


Merkonomi, 180 osaamispistettä

Merkonomin opinnot antavat sinulle keskeiset liiketoiminnan alan edellyttämät tiedot ja taidot. Liiketoiminnan perustutkinto sisältää mm. asiakaspalvelua ja myyntiä, markkinointia ja sisällöntuotantoa sekä taloushallintoa ja yrittäjyyttä.

Tule tutustumaan Mercuriaan! Järjestämme Avointen ovien päiviä vuosittain. Seuraa verkkosivuiltamme seuraavaa ajankohtaa ja tule käymään!

Seuraava toisen asteen yhteishaku on keväällä 2025.

Perustiedot

Tutkinto: Liiketoiminnan perustutkinto

Laajuus: 180 opintopistettä

Kesto: n. 3 vuotta

Kenelle: Peruskoulun suorittaneille

Näin haet

Seuraava yhteishaku: Kevät 2025

Jatkuva haku: Hakuaika ympäri vuoden

Siirto-opiskelijat: Hakijoille, jotka ovat aloittaneet opinnot lukiossa tai muussa 2. asteen oppilaitoksessa.

Ota yhteyttä

Hae jatkuva haun koulutukseen tai kysy lisätietoja sähköpostitse ja olemme yhteydessä sinuun.

040 583 5266 (Virpi Väkevä)

Opinnot sisältävät

Opintojen aikana hankitaan osaamista erilaisten projektien, ryhmätöiden ja työelämäjaksojen avulla. Osaamisesi näytät aidoissa työtehtävissä.

Opiskelijat valitsevat ensimmäisen vuoden keväällä itselleen osaajapolun, joka ohjaa opiskelijaa itseään kiinnostavalle urapolulle. Meillä voi valita

  • Myyntiosaajan
  • Markkinointiosaajan
  • Taloushallinto-osaajan tai
  • Yrittäjäosaajan polun.

Mercurian osaajapolut

Näille osaajapoluille on valittu opintoja, jotka tukevat suuntautumista opiskelijan valitsemalle urapolulle. Opiskelija voi valita myös ns. oman osaajapolun, jolloin hän valitsee vapaasti itselleen sopivia opintoja ja tutkinnonosia.

Video: Merkonomiopintojen esittelyvideo
Youtube ikoni

Merkonomiopintojen esittelyvideo

Jokainen opiskelijamme voi lähteä ulkomaille opiskelemaan tai töihin. Arvostamme kansainvälisyyttä ja uskomme, että jokaisen nuoren kannattaa lähteä ulkomaille hakemaan oppia ja kokemusta kansainvälisestä työympäristöstä.

Meiltä voi lähteä kansainvälisille opintomatkoille, erilaisiin hankkeisiin, opiskelemaan tai töihin ulkomaille. Suosituin kansainvälistymisen muoto on vuodesta toiseen ollut työelämäjakson suorittaminen ulkomailla, jossa voi halutessaan opiskella jopa kokonaisia tutkinnonosia. Vuosittain meiltä lähtee n. 40–50 opiskelijaa työelämäjaksolle ulkomaille. Suosituimpia kohteita ovat:

  • Espanja
  • Malta
  • Hollanti
  • Ruotsi
  • Saksa

Tutkintoon kuuluvat työelämäjaksot mahdollistavat työllistymisen jo opintojen aikana. Meillä tekeminen on keskiössä, ja opiskelijana pääset vaikuttamaan tutkinnon sisältöön valitsemalla itsellesi mieluisimmat tutkinnonosat ja tavan oppia. Meillä opiskelija on ykkönen!

Opinnot mahdollistavat

Liiketoiminnan perustutkinto antaa hyvät valmiudet työllistymiseen liike-elämän monipuolisiin tehtäviin tai jatko-opintoihin. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lisätietoja merkonomiopintojen sisällöstä:

Liiketoiminnan perustutkinnon perusteet (ePerusteet)

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinto on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat liiketoiminnan perustutkinnon lisäksi kirjoittaa ylioppilaaksi. Mercurian mallissa lukiokurssit nivoutuvat ketterästi yhteen ammattiopintojesi kanssa, sillä saat valmennusta ylioppilastutkintoon yhtenä tai kahtena päivänä viikossa, ja muun ajan opiskelet liiketoiminnan opintoja. Kaikki opetus tarjotaan Mercuria-talossa, jolloin sinun ei tarvitse lähteä muualle opiskelemaan lukiokursseja.

Paikalliset tutkinnon osat

Erikoistu liiketoiminnan perustutkinnon opinnoissa!

Mercuriassa voit erikoistua Liiketoiminnan perustutkinnon opinnoissa. Olemme kehittäneet työelämän tarpeisiin yhteistyössä eri alojen yritysten kanssa paikallisia tutkinnon osia, joiden avulla voit erikoistua ja perehtyä asiantuntijaksi valitsemallesi alalle.