Heading hidden

Yrittäjävalmennusta isolla sydämellä!

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2020/08/Aikuiset2019-17_web.jpg
Tutustu esitteeseen Ilmoittaudu koulutukseen tästä
Seuraavaan koulutusryhmään on haku nyt käynnissä. Tervetuloa mukaan!

Yrittäjän ammattitutkinto -koulutuksen sisältö

Mercurian Voimaannu yrittäjänä -valmennus on vuoden mittainen kokonaisuus, josta saat virallisen ammattitutkinnon. Yrittäjän tärkein pääoma on oma jaksaminen ja hyvinvointi. Koulutuksen aikana vahvistat yrittäjätaitojasi. Saat työkaluja mm. ajanhallintaan ja itsesi johtamiseen. Haluatko kohdistaa markkinointiasi ja tehostaa myyntiäsi? Onko verotukselliset ja työlainsäädännön asiat ajan tasalla? Alan asiantuntijoiden johdolla suunnittelet ja käynnistät yritystoimintasi tai kehität oman yrityksesi toimintaa. 

  • Yrittäjävalmennus koostuu inspiroivista lähiopetuspäivistä sekä opiskelusta e-kampuksellamme
  • Valmennuksessa on vuoden aikana noin kymmenen lähiopetuspäivää, jotka valmistavat sinua suorittamaan yrittäjän ammattitutkinnon tai yhden osan tutkinnosta
  • Yrittäjän tukena ja ohjaajana toimii henkilökohtainen mentori
  • Osaaminen näytetään ja arvioidaan omassa yrityksessä.
  • Mercurian tarjoamat viralliset tutkinnot mahdollistavat myös jatko-opintokelpoisuuden amk- ja yliopisto-opintoihin. 

Kehitä itseäsi ja yritystäsi. Yrityksesi on niin suuri ja vahva kuin itse yrittäjäkin. 

Kenelle koulutus sopii?

Haluatko yrittäjyydestä ammatin? Koulutus antaa loistavat lähtökohdat yritystoiminnan aloittamiseen. 

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala on tarkoitettu yritystoimintaa harkitseville ja aloitteleville yrittäjille.  

Kaipaatko kokemusten ja osaamisen jakamista? Koulutus tarjoaa vertaistukea yrittäjyyteen ja mahdollisuuden verkostoitua alallasi. 

Yritystoiminnan kehittämisen osaamisala on tarkoitettu yrittäjänä jo toimiville yrittäjille.  Yrityksellä on y-tunnus ja opiskelija työskentelee vähintään 25H/viikko omassa yrityksessä.  

Lisäksi koulutukseen osallistuva yrittäjä tarvitsee työpaikkaohjaajan eli mentorin. Mentoriksi valitaan sellainen ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä henkilö, joka toimii joko yrittäjän omassa yrityksessä tai jossain toisessa työpaikassa tai soveltuu muutoin työpaikkaohjaajaksi. Tarvittaessa mentori löytyy myös MERCURIAn omasta mentori-pankista. 

Miten koulutus toteutetaan?

Tutkinto etenee henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti ensisijaisesti oppisopimusopiskeluna omassa yrityksessäsi omissa työtehtävissäsi. Oppisopimuskoulutuksessa pääset hyödyntämään kaiken oppimasi heti käytäntöön ja huomaat heti kehityksesi. 

Lisäksi yrittäjävalmennus koostuu inspiroivista lähiopetuspäivistä sekä opiskelusta eKampuksellamme. Valmennuksessa on vuoden aikana kymmenen lähiopetuspäivää, jotka valmistavat sinua suorittamaan yrittäjän ammattitutkinnon tai yhden osan tutkinnosta. Osaaminen näytetään ja arvioidaan omassa yrityksessä. 

Valmennuksessa käytettävät menetelmät 

Valmennuksessa käytettävien menetelmien avulla varmistamme, että opitut asiat siirtyvät arjen käytäntöihin konkreettiseksi hyötyä tuottavaksi toiminnaksi. Menetelmiä ovat: 

  • ThomasHPA-vuorovaikutusanalyysi 
  • Tietoiskut, case-harjoitukset ja erilaiset osallistujia osallistavat menetelmät lähiopetuspäivillä 
  • Käytännön työhön sovellettavat tehtävät 
  • eKampus 
  • Valmennuksen aikana ohjauskeskustelut 
//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2020/08/Aikuiset2019-13_web.jpg

Yrittäjän ammattitutkinto antaa valmiudet tulevaisuuteen

Mercurian asiakkuuspäällikkö ja yrittäjän ammattitutkinnon valmentaja Minna Vidgrén toimii itsekin yrittäjänä. Hän näkee muutoksen joka päivä työssään: "Työn tekemisen luonne muuttuu koko ajan ja yrittäjämäinen ote työskentelyyn lisääntyy kaikilla aloilla".

Muuttuva työelämä edellyttää stressinsietokykyä, pitkäjänteisyyttä, osaamisen jatkuvaa kehittämistä sekä kykyä innostua – samoja taitoja tarvitsee myös yrittäjä.

Yrittäjän ammattitutkinnossa opit tuntemaan itsesi ja tunnistamaan vahvuutesi, sekä kehittämään kannattavaa liiketoimintaa. Yrittäjän ammattitutkinto antaa sinulle tarvittavat valmiudet sekä yrittäjänä toimimiseen että tulevaisuuden työelämään.

Lue lisää Minna Vidgrénin ajatuksia yrittäjyydestä

Lisätietoja koulutuksesta antaa

Minna Vidgrén

Minna Vidgrén

asiakkuuspäällikkö

040 060 3409

Minttu Kilpinen

Minttu Kilpinen

koulutuspäällikkö

040 733 7493

Tietoa ammattitutkinnosta

Ammattitutkinnon avulla kehität ammattitaitoasi saaden virallisen todistuksen osaamisestasi. Kun sinulla on alan työkokemusta vähintään kolme vuotta tai olet hankkinut osaamista muuten, ammattitutkinto on sinulle sopiva koulutusmuoto. Voit hakeutua ammattitutkintoon ilman ammatillista perustutkintoa.

Ammattitutkinnon suorittamiseen sisältyy valmistavaa koulutusta, jonka avulla kerrytät tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi kokemuksesi ja osaamisesi. Suunnitelman mukaisesti määräytyy myös opiskeluaikasi, joka on noin 1,5 vuotta.

Ammattitutkintoon edellytettävä osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän tilanteissa, siksi oma yritys tai alan työpaikka on edellytys ammattitutkinnon suorittamiselle. Opiskelu tapahtuu oman päivittäisen työn ohella. Jos sinulla on jo riittävät taidot, voit suorittaa ammattitutkinnon tai sen osan osallistumatta ensin valmistavaan koulutukseen.

Ammattitutkinto suoritetaan oppisopimusmuotoisena. Ota yhteyttä ja kysy lisää!