06.06.2023

Ammatillinen tutkinto oli Sofialle oikea valinta

Mercuriasta valmistuu vuosittain eri kaupallisen alan koulutuksista yli 350 opiskelijaa. Nuoria merkonomeja valmistui viime lukuvuonna yhteensä 170 ja Sofia Söderström oli yksi kevään 2023 uusista ammattiin valmistuneista.

Sofia kuvassa vasemmalla.

Sofia valmistui Mercurian nuorisopuolelta merkonomiksi kolmessa vuodessa. Sofia aloitti peruskoulun jälkeen lukio-opinnot, mutta huomasi pian, ettei lukio ollut hänen paikkansa. ”Olen aina ollut monessa mukana ja tykkään tehdä asioita” – hän toteaa. Merkonomiopinnoissa parasta onkin ollut se, että kaikki asiat ja kurssit ovat olleet kiinnostavia ja hyödyllisiä. Koulussa opittuja asioita on voinut harjoitella vielä käytännössä työelämäjaksoilla, joita merkonomiopinnoissa tehdään jokaisella luokka-asteella. Yhteensä työelämäharjoittelua tehdään noin vuoden verran, ja se on iso etu, kun opintojen päätyttyä hakeudutaan työelämään.

Sofia oli aktiivisesti mukana myös koulun markkinointitiimissä, ja kävi pitämässä esimerkiksi kouluesittelyjä yläkoulujen yhdeksänsille luokille. Sofia onkin kiinnostunut jatkossa tekemään töitä markkinoinnin parissa ja hänellä on siitä hyvä työkokemus koulun markkinointitehtävistä. Hän on saanut hyödyntää ahkerasti esiintymistaitojaan ja jutella erilaisten ihmisten kanssa. Jonain päivänä hän aikoo vielä hakeutua koulun penkille opiskelemaan lisää myyntiä ja markkinointia. Mutta nyt hän keskittyy töihin ja ehkä matkusteluun tämän vuoden aikana. Ja ennen kaikkea hän aikoo nauttia elämästä, valosta ja ilosta!