24.05.2021

Kaupan alan vuoden 2020 työpaikkaohjaaja on valittu

Maarit Holopainen Tokmannin Malmin myymälästä on valittu kaupan alan vuoden 2020 työpaikkaohjaajaksi. Valinnan teki Kaupan koulutuksen kehittämiskeskuksen työpaikkaohjaamisen klusteri.  Maarit toimii Tokmannilla sekä kassamyyjänä että koulutus- ja perehdytysvastaavana. Hän on ohjannut useita vuosia sekä liiketalouden että liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijoita työelämäjaksoilla. Ehdotuksen Maaritista kaupan alan vuoden 2020 työpaikkaohjaajaksi teki Business College Helsinki.

Maaritilla on monia vahvuuksia työpaikkaohjaajana: hän ottaa opiskelijat vastaan työpaikalle siten, että heillä on tunne työyhteisössä mukana olosta heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Maarit myös huolehtii, että opiskelijat pystyvät tekemään monipuolisesti tutkinnon vaatimia tehtäviä myymälässä työelämäjakson aikana. Hän käyttää riittävästi aikaa ohjaamiseen ja oppimista edistäviin keskusteluihin, ja tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitoksen kanssa. Maaritilla on taito ohjata myös erityistä tukea vaativia opiskelijoita ja hänen ohjauksestaan välittyy ihmisläheinen ote.

Maarit Holopainen palkitaan elokuussa 2021 tilaisuudessa, joka järjestetään Helsinki Business Collegessa. Kaupan alan vuoden työpaikkaohjaaja saa Helsingin kauppiaitten yhdistyksen myöntämän 1000 euron stipendin.

Paljon onnea Maarit!

 

Seuraava kaupan alan vuoden työpaikkaohjaajakilpailu käynnistyy tammikuussa 2022. Lisätietoja osoitteesta Kehitystyö Mercuriassa ja kaupan alalla.