08.04.2021

Mercuriassa palataan asteittain lähiopetukseen

Toisen asteen oppilaitokset palaavat asteittain takaisin lähiopetuksen piiriin. Mercurian 1. vuoden opiskelijat palaavat lähiopetukseen maanantaista 12.4. lähtien ja 2. ja 3. vuoden opiskelijat palaavat lähiopetukseen maanantaina 19.4. (lukiotunnit pidetään jo ensi viikosta lähtien lähiopetuksena). Työelämäjaksot jatkuvat/alkavat normaalisti aikaisempien sopimusten mukaisesti.Tarkemmat ohjeet löytyvät Wilmasta. Lisätietoja asiasta antaa tarvittaessa oma HOKS-ohjaaja (etunimi.sukunimi@mercuria.fi).

Mercuria-talon tiloissa noudatetaan laajamittaisia turvallisuusohjeita. Tämä tarkoittaa, että jokaisen Mercuria-talossa opiskelevan ja työskentelevän henkilön on noudatettava seuraavia ohjeistuksia:

 • Maskipakko.
  Mercuria-talossa on pidettävä opetus- ja muissa julkisissa tiloissa maskia kaikissa tilanteissa. Maskin voi riisua ainoastaan ruokailun ajaksi. Mercuria tarjoaa kankaisia kasvomaskeja omille opiskelijoilleen.
 • Turvavälien noudattaminen.
  Mercuria-talossa on noudatettava turvavälejä niin oppitunneilla kuin muullakin ajalla. Tämä tarkoittaa lähikontaktien välttämistä ja 1–2 metrin turvavälin noudattamista.
 • Käsi- ja yskimishygienia.
  Kaikkien opiskelijoiden ja työntekijöiden tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Käsien pesua tai desinfiointia suositellaan aina oppitunneille ja ruokailuun mentäessä.
 • Kouluun ei saa tulla sairaana.
  Jos opiskelijalla tai työntekijällä on flunssaan ja koronaan viittaavia oireita, ei lähiopetukseen voi tällöin osallistua eikä oppilaitoksen tiloissa saa oleskella sairaana.

Nämä ohjeistukset on laadittu, jotta palaaminen lähiopetukseen onnistuisi mahdollisimman hyvin. Kaikkien sitoutumista tarvitaan nyt, että pystymme jatkamaan lähiopetusta eikä etäopintoihin tarvitsisi enää palata. Terveydenhuollon henkilökuntamme ja omat ohjaajat auttavat opiskelijoitamme kaikkiin terveyteen ja omiin opintoihin liittyvissä asioissa. Olkaa rohkeasti yhteydessä, jos jokin asia mietityttää.

Yhteystiedot henkilökuntaamme löytyvät verkkosivuilta osoitteesta: https://www.mercuria.fi/tutustu/yhteystiedot/