11.01.2024

Vaalitori-tapahtumassa mukavaa pöhinää

Mercuriassa järjestettiin tällä viikolla Vaalitori, jossa eri puolueet esittelivät puolueensa toimintaa ja kevään vaalien presidenttiehdokkaitaan. Paikalla oli paljon vaaleista kiinnostuneita opiskelijoita ja henkilökuntaa. Puolueet saivat vastailla tiukkoihinkin kysymyksiin esimerkiksi Suomen turvallisuudesta, ilmastonmuutoksesta ja terveydenhuollosta.

Paikalla myös kevään presidenttiehdokas

Paikalla oli myös sitoutumaton presidenttiehdokas Mika Aaltola. Opiskelijat kyselivät presidenttiehdokkaan näkemyksiä mm. nuorten mielenterveydestä ja sen hoitamisesta, NATO-jäsenyydestä ja Suomen turvallisuustilanteesta. Yleisö koki Mika Aaltolan lähestyttäväksi henkilöksi, jonka kanssa oli helppo keskustella mieltä askarruttavista asioista. Myös rehtori Tiina Immonen pääsi juttelemaan presidenttiehdokkaan kanssa ja kertoi keskustelun olleen positiivinen kokemus.

Opiskelijat kiinnostuneita yhteiskunnallisista aiheista

Vaalitori-tapahtumassa oli mukana myös kansanedustaja ja Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen Jussi Saramo. Osallistujat olivat tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin ja siihen, että opiskelijamme olivat kiinnostuneita juttelemaan yhteiskunnallisista kysymyksistä. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen jatkui vielä tänään, kun opiskelijamme pääsivät äänestämään ehdokkaita Nuorten vaaleissa.