02.03.2018

Kaksoistutkinnot suosittuja MERCURIAssa

Vantaan Sanomat käsitteli kaksoistutkintojen nousevaa suosiota artikkelissaan, jossa haastatellaan myös MERCURIAn rehtori Tiina Immosta.

”MERCURIAn rehtori Tiina Immonen kertoo, että viime syksynä jo lähes puolet uusista opiskelijoista aloitti kaksoistutkinto-ohjelmassa. Vielä 1990-luvun alussa vain yksi seitsemästä aloitusryhmästä oli tuplatutkintoryhmä. Vähitellen kaksoistutkinnon suosio on kasvanut, ja viime vuosina 50 noin 150 uudesta opiskelijasta on valinnut sen. Nyt viime syksynä luku oli jo 75.

– Suosion syinä ovat ohjelman parantunut tunnettuus ja se, että vihdoin uskotaan, että ilman lukiotakin pääsee opiskelemaan jatko-opintoja ammattikorkeakouluun ja yliopistoon, Immonen arvioi.

Valtaosa tuplatutkinto-ohjelmaan hakeutuvista on tulevia talous- ja toimistoalan osaajia. Ohjelman opiskelijat saavat kaiken opetuksensa Mercuriassa. Lukio-opetuksesta vastaavat Vantaan aikuislukion ja Martinlaakson lukion opettajat. Usein lukio-opinnot lisäävät viikoittaisia opiskelutunteja hieman, mutta toisaalta osa niistä, kuten englanti, myös korvaa ammattiopintoja.

Immosen mukaan 30 noin 50 opiskelijasta on vuosittain suorittanut kaksoistutkinnon. Kymmenkunta ei ole halunnut valkolakkia, vaan he ovat vain opiskelleet joitakin lukiokursseja täydentääkseen koulutustaan. Kymmenkunta on keskeyttänyt opiskelun.

Immonen kertoo, että kaksoistutkinnon suorittaneet työllistyvät hyvin.

– Työnantajat ovat olleet hyvin hämmästyneitä siitä, miten jo 19-vuotiaalla voi olla yo- ja ammattitutkinnot.

Osa valmistuneista hakee ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opiskelijaksi.”

Lue lisää Vantaan Sanomien artikkelista.