Mercuria teki yhteistyötä Jordaniassa kauppiasyrittäjyyskoulutuksen parissa.
09.03.2017

MERCURIAn koulutus Jordaniassa jatkuu

MERCURIAn ja Kirkon Ulkomaanavun helmi-maaliskuun vaihteessa 2017 kouluttamat paikalliset kouluttajat aloittivat kolme kuukautta kestävän kauppiasyrittäjyyskoulutuksen Ammanissa. Koulutuksessa opiskellaan kolme moduulia, jotka liittyvät yrityksen käynnistämiseen, asiakaspalvelu- ja myyntitaitoihin sekä vähittäiskaupan teemoihin. Käytössä on Moodleen pohjautuvaa ActLearn -oppimisalusta, joka mahdollistaa opiskelun myös itsenäisesti. Koulutuksen aikana testataan myös sitä, miten oppimisalustan käyttö onnistuu mobiilin avulla.

Koulutuksen pedagogisena menetelmänä on ilmiöpohjainen oppiminen, jossa kaikki opittu kytketään Pop up Bazaarin suunnitteluun ja toteuttamiseen koulutuksen päätteeksi. Pop up Bazaar toimii kaksi viikkoa toukokuussa 2017 Ammanissa ja sen aikana opitaan kauppiasyrittäjyyttä käytännössä.

Koulutukseen osallistuu jordanialaisia, syyrialaisia ja irakilaisia naisia ja miehiä, yhteensä 14 henkilöä. Osallistujista hieman yli puolet on naisia.  Koulutukseen hakeutumisen ehtona oli, että osallistujilla on alustava liikeidea omasta yritystoiminnasta. Liikeideaa kehitetään koulutuksen aikana ja sitä testataan Pop up Bazaarin aikana. Oman yrityksen perustamiseen koulutuksen jälkeen kannustetaan. Kirkon Ulkomaanavun toisessa Jordaniassa käynnistyneessä projektissa selvitetään mahdollisuutta tukea osallistujia pienillä avustuksilla oman yrityksen käynnistämisessä.

Tarja Mykrä

Tarja Mykrä
kehitysjohtaja