19.02.2017

”Sinusta ei tule yhtään mitään”

Peruskoulun päättävät ovat suuren valinnan edessä, kun yhteishaku toisen asteen opintoihin alkaa 21.2.2017. Mielessä pyörii monenlaisia kysymyksiä; olenko lukutyyppiä, haluanko opiskella käytännönläheisesti, kiinnostaisiko minua kansainvälisyys, olisiko kaksoistutkinto sittenkin juuri minulle sopiva, miten yhdistän liigalätkän ja opiskelun jne. Osalle tavoite on ollut kristallinkirkas jo varhaislapsuudesta asti, mutta suurin osa ei oikeasti vielä tiedä, mitä haluaa isona tehdä.

MERCURIAn malli, Sinulle sopiva, tarkoittaa sitä, että välitämme ja arvostamme jokaista opiskelijaamme aidosti. Löydämme jokaiselle sopivimman tavan suorittaa liiketalouden perustutkinto. Opintojen alussa asetetaan tavoitteet opinnoille, valitaan suoritettavat tutkinnon osat ja pohditaan, miten opitaan parhaiten. MERCURIAlla on myös monipuolinen yhteistyöverkosto työelämässä. Yritysyhteistyön myötä opiskelija voi painottaa opintojaan esim. tekniseen myyntiin, muotialalle tai optiseen kauppaan.

Kaksoistutkinto on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat sekä ammatin että ylioppilastutkinnon. Ylioppilasvalmennusta tarjoamme yhteistyössä MERCURIA-talossa toimivan Vantaan aikuislukion kanssa. Lukiokurssit ovat osa viikoittaista opiskeluasi liiketalouden opintojen lomassa. Opintoihin kuuluu paljon työssäoppimista ja osa haluaa suorittaa työssäoppimisjakson ulkomailla. MERCURIA tukee kv-työssäoppimista myöntämällä matkastipendin jokaiselle lähtijälle. MERCURIA-talo on erittäin viihtyisä ja tarjoaa hyvät puitteet opiskelulle. Uutuutena avaamme maaliskuun alussa pienen kahvilan, jossa opiskelijat voivat harjoitella asiakaspalvelutaitojaan aidossa ympäristössä.

Tunnustuksena erinomaisesta toiminnastamme saimme opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon vuonna 2016. Palkinnon erityisteemana oli osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys. Meillä ei ole soveltuvuus- eikä pääsykoetta, koska haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden päästä opiskelemaan liiketaloutta ilman etukäteiskarsintaa. Opettajamme ovat innostavia ja kannustavia. Uskomme siihen, että jokainen on lahjakas. Omana kouluaikanani oli hyvin tavallista, että opettaja saattoi suuttuessaan sanoa: ”Sinusta ei tule yhtään mitään”. MERCURIAn avainajatus on aivan päinvastainen: ”Sinusta voi tulla mitä tahansa”. Tervetuloa toteuttamaan unelmiasi ja valmistumaan ammattiin. Odotamme Sinua.

Tiina Immonen
rehtori, toimitusjohtaja