liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, yrittäjyys
24.01.2017

Taitaja 2017 kilpailut saapuivat MERCURIAan

Taitaja 2017 Yrittäjyyden semifinaali järjestettiin MERCURIAssa torstaina 19.1. Joukkueita osallistui semifinaaliin viisi; Porvoo International College, Sataedu Kankaanpää, Keuda Sipoo ja kaksi Mercurian omaa joukkuetta. Kilpailussa kisattiin parhailla yritysideoilla. Joukkueita arvioi leijonankidassa kolme työelämän edustajaa.  Aamun aikana joukkueet tuotteistivat omaa osaamistaan, mallinsivat liiketoimintaa Business Model Canvasilla , tekivät Degin Thinking- kyselyn ja lopuksi antoivat näytteen esiintymisestään 4 minuutin  pitchauksella tuomariston edessä.

Joukkueet tuottivat ideansa ennen kilpailua salassa pidettyyn toimintaympäristöön. Tänä vuonna tehtävänä oli luoda Haminan seudun turismia ja matkailua palvelevia liikeideoita. Voittajaksi tiukassa kisassa tuli MERCURIAn 3. vuosikurssin joukkue, jossa kisasivat Fanny Kopponen, Elina Mäkinen ja Catharina Patchewa. Voittanut liikeidea oli paikallisia yrityksiä ja potentiaalisia asiakkaita yhdistävä toiminta/kalenterisovellus. Sovelluksen avulla Haminaan saapuva matkailija voi rakentaa itselleen mieluisan matkapäivän itse valitsemillaan painotuksilla.

Voittajajoukkue osallistuu 15-17.5.2017 Suomi 100 vuotta juhlavuoden Taitaja 2017 suurtapahtumaan Messukeskuksessa. Suurtapahtuman Yrittäjyyslajin finaalissa kilpailee 8 joukkuetta, joista MERCURIA on nyt varmistanut paikkansa.


Blogin kirjoittaja Mika Orenius toimii MERCURIAssa yrittäjyyden ja yhteiskuntatiedon opettajana ja kuuluu myös Taitaja kilpailun lajiohjausryhmään.

Mika Orenius

Opettaja Mika Orenius on tehnyt pitkäjänteistä työtä Taitaja –kilpailuiden yrittäjyyslajin parissa. Mika kutsuttiin myös päätuomariksi Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston järjestämiin yrittäjyyden semifinaalikilpailuihin, jotka järjestettiin Lempäälän Ideaparkissa torstaina 26.1.2017.

Paikalla oli Mikan lisäksi kolme yrittäjätaustaista tuomaria.

Semifinaalit järjestettiin tammikuun (19.1. ja 26.1.) aikana kaikkiaan kahdeksassa eri oppilaitoksessa ja  Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto toimi MERCURIAn ohella yhtenä semifinaalijärjestäjänä.