liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, kansainvälisyys
15.02.2017

Työssäoppimaan Bestsellerille

Noora Hiltusen ja Niko Korhosen merkonomiopinnot ovat edenneet loppusuoralle. Tällä hetkellä he suorittavat viimeistä työssäoppimisjaksoaan Bestsellerillä. Bestseller on kansainvälinen muotialan yritys, jolla on useita eri vaatemerkkejä. Vaatteita myydään yrityksen omien myymälöiden lisäksi sen edustamiin merkkeihin keskittyneissä myymälöissä sekä myös yksityisten jälleenmyyjien kautta.

Töitä toimistolla ja myymälöissä

Sekä Noora että Niko tekevät pääasiassa toimistotyötä Espoossa Bestseller Finlandin konttorilla. Noora toimii Name it -tiimissä ja Niko puolestaan Only & Sons -tiimissä.

  • Teen pääosin toimistotyötä, mutta olen myös purkanut mallistoja ja henkaroinut vaatteita sekä päässyt työskentelemään muutamaksi päiväksi Name it -liikkeeseen Jumbon kauppakeskukseen, kuvailee Noora työtään.
  • Teen muun muassa tilauksia ja tilausvahvistuksia koneella. Lähetän katalogeja postitse asiakkaille, hoidan asiakkuuksia ja myyn asiakasyrityksille tulevia vaatemallistoja. Lisäksi teen rutiinityötä, esimerkiksi laitan vaatteita rekeille mallistohuoneessa. Olen työskennellyt jonkin verran myös kivijalkamyymälöissä kuten Helsingin Stockmannilla ja Kampin kauppakeskuksessa, kertoo Niko puolestaan työtehtävistään.

Noora ja Niko ovat viihtyneet hyvin työssään. Työkaverit ovat olleet mukavia ja työtehtävät vaihtelevia ja monipuolisia.

  • Jonain päivänä voi olla koko päivän tietokoneen ääressä ja toisena päivänä voi hääriä konkreettisesti vaatteiden parissa, toteaa Niko.

Toimiala vaikuttaa merkittävästi työssä viihtymiseen. Koska Noora ja Niko pitävät muodista ja vaatteista, Bestseller on heille toiveiden työpaikka.

Kesäkuun alussa Noora ja Niko valmistuvat merkonomeiksi. Mitä sen jälkeen?

  • Pidän välivuoden valmistumisen jälkeen. Tarkoituksenani olisi tehdä töitä ja lähteä ulkomaille pidemmäksi aikaa. Välivuoden jälkeen jatkan opiskeluja, toivottavasti jollain tapaa muodin parissa, kertoo Noora suunnitelmistaan
  • Vuoden 2017 loppuun asti aion olla töissä, ja sitten kutsuukin jo intti vuoden 2018 alussa. Jos intin jälkeen vielä on innostusta opiskella, aion jatkaa opintojani joko Suomessa tai ulkomailla. Jossain vaiheessa elämääni päädyn ulkomaille töihin, koska kansainvälisyys kiinnostaa minua. Sen vuoksi tämä viimeinen työssäoppiminen kansainvälisessä perheyrityksessä Bestsellerillä on hyvä startti jatkotöitä ajatellen, kuvailee Niko suunnitelmiaan.

Blogin kirjoittaja Marja Saarinen toimii MERCURIAsssa työ- ja uraohjaajana.