29.04.2022

Kansainvälinen Teaming Up-projekti viety päätökseen

Kaksi vuotta käynnissä ollut Interreg Central Balticin rahoittama Teaming Up-projekti on nyt saatu näyttävästi päätökseen Latviassa vietetyn päätösseminaarin muodossa. Projekti kohtasi paljon koronan tuomia haasteita ja toteutustavat muuttuivat matkan varrella. Projektissa 20 opiskelijaa Mercuriasta sekä molemmista kumppanikouluista Virosta ja Latviasta kehittivät liikeideat kansainvälisissä ryhmissä. Suurin osa työstä tehtiin virtuaaliworkshopeissa, mutta lopulta tänä keväänä pääsimme järjestämään myös lähitapaamisia. Projekti huipentuikin liikeideoiden esittelyyn ja päätösseminaariin Jurmalassa, Latviassa 7.–8.4. 
 
Ensimmäisenä päivänä Latviassa opiskelijaryhmät esittelivät liikeideansa investoijille ja saivat palautetta sekä kehitysideoita. Tiimeillä on myös tuotteistaan prototyypit, jotka olivat esillä tilaisuudessa. Investoijat valitsivat tilaisuudessa kolme parasta liikeideaa. Pääpalkintona yksi tiimi pääsee Tukholmaan ja toiseksi tullut Tallinnaan huhtikuun lopulla. Tästä tiimien on hyvä lähteä jatkamaan liikeidean kehittämistä eteenpäin. Tavoitteena onkin, että osa yrityksistä jatkaisi toimintaansa myös projektin jälkeen.  
 

 
Toisena päivänä Latviassa järjestettiin projektin päätösseminaari, jossa esiteltiin projektin tuloksia ja koottiin yhteen projektin tapahtumat. Tilaisuus pidettiin hybridinä, joten osallistujia oli mukana myös verkon välityksellä. Päätösseminaari toimikin projektin levitystilaisuutena.  
 
 
 
Ensimmäisen kerran projektin tiimit pääsivät tapaamaan toisensa Tallinnassa maaliskuun alussa, jolloin he pääsivät harjoittelemaan liikeideoidensa esittelyä ja tutustumaan samalla toisiinsa paremmin myös kasvotusten. 
 

 
Vaikeuksista huolimatta on mahtavaa, että projekti saatiin vietyä maaliin upeasti. Samalla pääsimme projektin tavoitteisiin ja saimme kehitettyä 12 liikeideaa. Opiskelijat oppivat yrittäjyystaitoja ja saivat kansainvälistä kokemusta. Projektin avulla opiskelijat saivat myös itsevarmuutta ja osaamista työskennellä valmistumisen jälkeen yrittäjänä sekä toimia kansainvälisessä työympäristössä. Toivottavasti pääsemmekin kuulemaan osallistujilta vielä upeita menestystarinoita!