Käytettävät järjestelmät

Tietokone on yksi merkonomin tärkeimmistä työvälineistä, jota tulet käyttämään arjessa päivittäin. Opintojen aikana suoritat kursseja eKampuksella, käytät Office-ohjelmia tehtävien tekemiseen, käytät Wilmaa ja kaksoistutkintoa opiskelevana teet myös kirjoitukset sähköisesti.

Mercuria tarjoaa kaikille yhteishaun kautta opiskelemaan tulleille käyttöön opintojen ajaksi kannettavan tietokoneen. Tietokoneet otetaan käyttöön opintojen alussa, jolloin myös vastuu koneen säilyttämisestä ja käyttämisestä on opiskelijalla.

  • Tietokoneet ovat PC-mallisia kannettavia tietokoneita, jotka Mercuria hankkii kootusti opiskelijoita varten
  • Opiskelija vastaa itse koneen ylläpidosta ja kunnossa pitämisestä – tietokone on tarkoitettu ensisijaisesti opiskeluun
  • Mercuria ei tarjoa opiskelijalle kotiin nettiyhteyttä, voit käyttää aina maksuttomasti nettiä koululla
  • Mercuria on vakuuttanut tietokoneet, mutta opiskelija voi joutua maksamaan itse aiheutetuista vahingoista syntyvät korjauskustannukset
  • Tietokone siirtyy opintojen valmistuttua opiskelijalle, opintojen keskeytyessä tietokone palautetaan koululle

Lue lisää Abitti-järjestelmästä tältä verkkosivulta.

eKampus on yksi Mercurian kolmesta kampuksesta, joista kaksi muuta ovat oppilaitoskampus ja työelämäkampus.

eKampus tarjoaa hienon mahdollisuuden hankkia osaamista ajasta ja paikasta riippumatta verkko-oppimisen ja –ohjaamisen avulla. Halutessasi voit suorittaa osan opinnoista itsenäisesti digitaalisessa oppimisympäristössä tai yhdistää sen sujuvasti työssäoppimiseen.
eKampuksella oppimiseen kuuluu keskeisenä osana jatkuva kannustava ohjaus. Ohjausta saat niin verkon kautta kuin kasvotusten.

eKampuksella voit opiskella niin selainpohjaisessa käyttöliittymässä kuin mobiili app:in kautta. Mobiilikäyttöön suosittelemme kuitenkin puhelimen omaa selainta.

Pääset eKampuksen sivuille osoitteesta ekampus.mercuria.fi.

Wilma on yksi keskeisiä opintojen aikaisia järjestelmiä, josta löytyy mm. tiedot opinnoistasi, työelämäjaksoistasi, henkilökohtaisesta opintosuunnitelmastasi sekä esimerkiksi tietoa avoimista harjoittelupaikoista. Wilma toimii myös ensisijaisena viestintäkanavana koulun, opiskelijan ja huoltajien välillä.

Pääset kirjautumaan Mercurian Wilmaan osoitteessa https://wilma.mercuria.fi/

Word, Excel ja PowerPoint ovat ohjelmia, jotka ainakin tulevat sinulle tutuksi opintojen aikana.

Olet saattanut käyttää näitä ohjelmia jo aiemmin koulutehtävien tai omien projektiesi parissa. Tutkintosi aikana pääset kuitenkin syventämään osaamistasi ohjelmista työelämän näkökulmasta. Opettelet laatimaan kokousasiakirjoja ja kirjepohjia, laskemaan kaavoilla sekä laatimaan näyttäviä esityksiä.

Saat tietokoneellesi esiasennettuna Office365 -ohjelmistopaketin, joka sisältää kaikki yleisimmät Office-ohjelmat. On suositeltavaa, että käytät näistä ohjelmista aina työpöytäversioita, jotka ovat asennettuna koneellesi, sillä kaikki ominaisuudet eivät ole käytössä nettiselainversioissa.

Muut ohjelmat

Riippuen opintojesi ja osaajapolkusi valinnoista, tulet käyttämään myös muita ohjelmia. Taloushallinnon opintojen parissa tulet opettelemaan mm. Tilittimen ja Procountorin käyttöä. Myös Excel on vahvasti osana taloushallinnon kursseja.

Mercurian nettisivuilta löydät perustiedot Mercuriasta, tutkinnoista ja meillä opiskelusta.

Verkkosivujen kautta on myös helppo siirtyä Wilmaan tai eKampukselle, sillä niiden pikalinkit löytyvät aina Mercurian nettisivujen yläpalkista.

Siirry Mercurian nettisivuille tästä

Löydät Mercurian alla olevista eri somekanavista. Jos postaat itse sisältöä someen opiskeluihisi liittyen, voit käyttää hashtageja #mercuriasome #ilovemercuria #mercurialainen

Mun OTE – näin opiskelet mercuriassa – kokonaisuus on Mercurian verkko-oppimisympäristö eKampukselta löytyvä kokonaisuus, josta löytyy tietoa opiskelusta Mercuriassa, eri palveluista ja toiminnasta.

Mun OTE -kokonaisuuteen pääsee tutustumaan tarkemmin tästä linkistä (vaatii eKampus-tunnukset).

Wilma

Wilma toimii Mercurian ensisijaisena viestintäkanavana. Opettajat ja muu henkilökunta viestii opiskelijoille ja huoltajille ensisijaisesti Wilman kautta. Opiskelija ja huoltajat käyttävät myös Wilmaa ensisijaisena yhteydenottokanavana koulun suuntaan. Jos sinulla tai huoltajillasi tulee kysyttävää opiskeluun tai muihin elämääsi liittyviin asioihin, ottakaa yhteyttä omaan HOKS-ohjaajaan. Mikäli asia koskee tiettyä kurssia tai työelämäjakson suoritusta, yhteyttä voi ottaa myös suoraan kyseisen kurssin tai työelämäjaksoa ohjanneeseen opettajaan.

Jokaisella opiskelijalla, henkilökunnan jäsenellä ja alle 18-vuotiaan opiskelijan huoltajalla on omat tunnukset Wilmaan. Onkin suositeltavaa, että opiskelijat tarkkailevat omaa Wilmaansa arkisin päivittäin.

Wilmasta on saatavilla myös mobiilisovellus, joka löytyy yleisimmistä sovelluskaupoista. On suositeltavaa ladata sovellus ja kytkeä ilmoitukset uusista viesteistä päälle sovelluksesta, niin pysyt aina ajan tasalla. Voit myös itse lähettää helposti viestejä koulun suuntaan sovelluksen kautta.

Wilma-sovellus Google Play -kaupassa
Wilma-sovellus App Storessa

Sähköposti

Jokainen opiskelija saa opintojen alussa henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, joka on muotoa etunimi.sukunimi@student.mercuria.fi. Tätä sähköpostia voit käyttää itse koulun ulkopuoliseen viestintään, kuten harjoittelupaikkojen hakemiseen.

Sähköpostilla ei ensisijaisesti viestitä koulun ja opiskelijoiden välillä. Joitakin viestejä esimerkiksi eKampuksen tehtävien palautuksiin ja kurssien suorittamiseen liittyen lähetetään sähköpostin kautta.

Puhelin (soitto, tekstiviesti)

Mikäli sinulla on kiireellistä asiaa HOKS-ohjaajallesi tai muulle henkilökunnan jäsenelle, soittaminen on nopein tapa tavoittaa kyseinen henkilö.

Löydät henkilökunnan yhteystiedot tästä linkistä