Käytettävät järjestelmät

Kannettava tietokone on yksi merkonomin tärkeimmistä työvälineistä, jota tulet käyttämään opinnoissasi lähes päivittäin. Opintojen aikana suoritat verkkokursseja eKampuksella, seuraat kätevästi Wilmaa ja käytät Microsoft 365 ohjelmistoja tehtävien tekemiseen. Kaksoistutkintoa suorittavat opiskelijat osallistuvat myös yo-kirjoituksiin sähköisesti.

Mercuria tarjoaa kannettavan tietokoneen käyttöön opintojen ajaksi kaikille yhteishaun kautta opiskelemaan tuleville. Laitteet otetaan ohjatusti käyttöön opintojen alussa ja samalla opiskelija ottaa vastuun koneen asianmukaisesta käytöstä ja säilyttämisestä.

  • Kannettavat tietokoneet ovat Windows-käyttöjärjestelmällä varustettuja ja Abitti-yhteensopivia tietokoneita, jotka Mercuria hankkii vuosittain yhteishankintana opiskelijoille.
  • Opiskelija vastaa koneen käytöstä ja kunnossa pitämisestä – tietokone on tarkoitettu ensisijaisesti opiskeluun.
  • Mercuria ei tarjoa opiskelijoille kotiin internetyhteyttä, mutta koulun ilmainen ja kattava langaton internetyhteys on käytettävissä Mercuria-talossa oleville opiskelijoille.
  • Mercuria on hankkinut vahinkovakuutuksen hankkimilleen kannettaville tietokoneille, mutta opiskelija on korvausvelvollinen vakuutuksen ulkopuolelle jäävien vahinkojen korjaamisesta.
  • Kannettavan tietokoneen omistus siirtyy valmistumisen yhteydessä opiskelijalle, vastaavasti opintojen keskeytyessä laite palautetaan koululle.

Lue lisää Abitti-järjestelmästä tältä verkkosivulta.

eKampus on yksi Mercurian kolmesta kampuksesta, joista kaksi muuta ovat oppilaitoskampus ja työelämäkampus.

eKampus tarjoaa hienon mahdollisuuden hankkia osaamista ajasta ja paikasta riippumatta verkko-oppimisen ja –ohjaamisen avulla. Halutessasi voit suorittaa osan opinnoista itsenäisesti digitaalisessa oppimisympäristössä tai yhdistää sen sujuvasti työssäoppimiseen.
eKampuksella oppimiseen kuuluu keskeisenä osana jatkuva kannustava ohjaus. Ohjausta saat niin verkon kautta kuin kasvotusten.

eKampuksella voit opiskella niin selainpohjaisessa käyttöliittymässä kuin mobiili appin kautta. Mobiilikäyttöön suosittelemme kuitenkin puhelimen omaa selainta.

Pääset eKampuksen sivuille osoitteesta ekampus.mercuria.fi.

Wilma on yksi keskeisiä opintojen aikaisia järjestelmiä, josta löytyy mm. tiedot opinnoistasi, työelämäjaksoistasi, henkilökohtaisesta opintosuunnitelmastasi sekä esimerkiksi tietoa avoimista työelämäjaksojen työpaikoista. Wilma toimii myös ensisijaisena viestintäkanavana koulun, opiskelijan ja huoltajien välillä.

Pääset kirjautumaan Mercurian Wilmaan osoitteessa https://wilma.mercuria.fi/

Word, Excel, PowerPoint ja OneDrive ovat Microsoft 365 ohjelmia, jotka ainakin tulevat sinulle tutuksi opintojen aikana.

Olet saattanut käyttää näitä ohjelmia jo aiemmin koulutehtävien tai omien projektiesi parissa. Opintojesi edistyessä pääset kuitenkin syventämään osaamistasi näistä ohjelmista työelämän näkökulmasta. Opettelet laatimaan kokousasiakirjoja ja kirjepohjia, laskemaan kaavoilla taulukkolaskentaa, laatimaan näyttäviä esityksiä sekä jakamaan ja työstämään yhteiskäytössä olevia tiedostoja.

Saat kannettavalle tietokoneellesi esiasennettuna Microsoft 365- ohjelmistopaketin, joka sisältää kaikki yleisimmät Office-ohjelmat. On suositeltavaa käyttää valmiiksi asennettujen ohjelmistojen työpöytäversioita. Näin käytettävissäsi on kaikki ohjelmiston ominaisuudet, koska Microsoft 365- sovellusten nettiselainversiot sisältävät suppeammat toiminnot.

Siirry Microsoft 365 palveluun tästä

Muut ohjelmat

Riippuen opintojesi ja osaajapolkusi valinnoista, tulet käyttämään myös muita ohjelmia. Taloushallinnon opinnoissa tulet opettelemaan mm. Procountor- ohjelmiston ja Excelin syvällisempää käyttöä. Vastaavasti Mercurian IT-luokan tietokoneille asennetut ammattilaisten suosimat Adobe -ohjelmistot tulevat tutuksi mm. markkinoinnin osaajapolun ja sosiaalisen median sisällöntuotannon kurssilla.

Mercurian nettisivuilta löydät perustiedot Mercuriasta, tutkinnoista ja meillä opiskelusta.

Verkkosivujen kautta on myös helppo siirtyä Wilmaan tai eKampukselle, sillä niiden pikalinkit löytyvät aina Mercurian nettisivujen yläpalkista.

Siirry Mercurian nettisivuille tästä

Löydät Mercurian alla olevista eri somekanavista. Jos postaat itse sisältöä someen opiskeluihisi liittyen, voit käyttää hashtageja #mercuriasome #ilovemercuria #mercurialainen

Mun OTE – näin opiskelet mercuriassa – kokonaisuus on Mercurian verkko-oppimisympäristö eKampukselta löytyvä kokonaisuus, josta löytyy tietoa opiskelusta Mercuriassa, eri palveluista ja toiminnasta.

Mun OTE -kokonaisuuteen pääsee tutustumaan tarkemmin tästä linkistä (vaatii eKampus-tunnukset).

Wilma

Wilma toimii Mercurian ensisijaisena viestintäkanavana. Opettajat ja muu henkilökunta viestii opiskelijoille ja huoltajille ensisijaisesti Wilman kautta. Opiskelija ja huoltajat käyttävät myös Wilmaa ensisijaisena yhteydenottokanavana koulun suuntaan. Jos sinulla tai huoltajillasi tulee kysyttävää opiskeluun tai muihin elämääsi liittyviin asioihin, ottakaa yhteyttä omaan HOKS-ohjaajaan. Mikäli asia koskee tiettyä kurssia tai työelämäjakson suoritusta, yhteyttä voi ottaa myös suoraan kyseisen kurssin tai työelämäjaksoa ohjanneeseen opettajaan.

Jokaisella opiskelijalla, henkilökunnan jäsenellä ja alle 18-vuotiaan opiskelijan huoltajalla on omat tunnukset Wilmaan. Onkin suositeltavaa, että opiskelijat tarkkailevat omaa Wilmaansa arkisin päivittäin.

Wilmasta on saatavilla myös mobiilisovellus, joka löytyy yleisimmistä sovelluskaupoista. On suositeltavaa ladata sovellus ja kytkeä ilmoitukset uusista viesteistä päälle sovelluksesta, niin pysyt aina ajan tasalla. Voit myös itse lähettää helposti viestejä koulun suuntaan sovelluksen kautta.

Wilma-sovellus Google Play -kaupassa
Wilma-sovellus App Storessa

Sähköposti

Jokainen opiskelija saa opintojen alussa henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, joka on muotoa etunimi.sukunimi@student.mercuria.fi. Tätä sähköpostia voit käyttää itse koulun ulkopuoliseen viestintään, kuten harjoittelupaikkojen hakemiseen.

Sähköpostilla ei ensisijaisesti viestitä koulun ja opiskelijoiden välillä. Joitakin viestejä esimerkiksi eKampuksen tehtävien palautuksiin ja kurssien suorittamiseen liittyen lähetetään sähköpostin kautta.

Puhelin (soitto, tekstiviesti)

Mikäli sinulla on kiireellistä asiaa HOKS-ohjaajallesi tai muulle henkilökunnan jäsenelle, soittaminen on nopein tapa tavoittaa kyseinen henkilö.

Löydät henkilökunnan yhteystiedot tästä linkistä