Heading hidden

Merkonomiksi monella tapaa

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, ammatillinen koulutus

Liiketoiminnan perustutkinto

Tutkinto antaa sinulle keskeiset liiketoiminnan alan edellyttämät tiedot ja taidot. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
Voit suorittaa tutkinnon:
  • oppilaitoksessa tapahtuvana päiväopiskeluna
  • työn ohessa
  • oppisopimuskoulutuksena
Opinnot etenevät yksilöllisesti henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Liiketalouden perustutkinto on muuttunut liiketoiminnan perustutkinnoksi 1.8.2018

Voit suorittaa myös kaksoistutkinnon merkonomi + ylioppilas

Tämä on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat ammatillisen tutkinnon lisäksi valmistua ylioppilaaksi. MERCURIAn malli on toteutettu siten, että lukiokurssit on sisällytetty ammattiopintoihin. Saat valmennusta yo-kirjoituksiin äidinkielessä, A-englannissa, B-ruotsissa ja lyhyessä matematiikassa. Voit itse päättää, mitkä neljä ainetta kirjoitat ylioppilaskokeessa. Myös yhteiskuntaopista ja terveystiedosta on mahdollisuus suorittaa lukiokurssi.

Lue lisätietoa lukio-opinnoista

YO-pohjainen merkonomitutkinto jopa vuodessa

Opiskelet Liiketoiminnan perustutkinnon omien uratoiveidesi ja oman opintopolkusi mukaan, jolloin voit itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön ja halutessasi opiskella myös työn ohella.

Tutkinto sisältää

  • asiakaspalvelua
  • markkinointia ja myyntiä
  • taloushallintoa
  • yrittäjyyttä
  • it-opintoja

Näiden lisäksi sinulla on mahdollisuus muokata tutkinnostasi tavoitteidesi mukaisen ja vahvistaa osaamistasi tietyn alan työtehtäviin kuten vaativaan myyntityöhön, markkinointiviestinnän - ja promootiotyöhön tai taloushallinnon tehtäviin.

Opiskeluaikaan kuuluu työelämäjakso. Teemme paljon yhteistyötä eri alojen yritysten kanssa, jotka tarjoavat tutkintoosi soveltuvia työpaikkoja. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden lähteä ulkomaille työelämäjaksolle, mm. Espanjan aurinkorannikolle tai Maltalle.

Tutkinnolla on hyvät jatko-opintomahdollisuudet. Voit jatkaa opintojasi esim. ammattikorkeakoulussa tai kauppakorkeakoulussa. Toisen asteen ammatillinen tutkinto ei vie opiskelupaikkaasi korkea-asteelta.

Yo-pohjaiseen tutkintoon hakeudutaan yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta.

 

Lue lisää yhteishausta
liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, mercuria

Valmistumiseni jälkeen haen kauppakorkeakouluun opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi. Sekä kauppaoppilaitoksessa että Vantaan aikuislukiossa opiskelemani aihe-alueet tukevatkin hyvin kaupallisia yliopisto-opintojani.

-Karo Rönty

Liiketoiminnan perustutkinto päiväopiskeluna

Jos Liiketoiminnan perustutkinto päiväopiskeluna on sinulle mieluinen vaihtoehto, hae opintoihin yhteishaun kautta. Opinnot kestävät keskimäärin  kolme vuotta ja niihin sisältyy useita työelämäjaksoja.

Työn ohessa

Koulutukseen on jatkuva haku ja opiskelun voi aloittaa oman aikataulun mukaisesti. Tutkinto suoritetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti koulutussopimuksella tai oppisopimuskoulutuksena. Koulutus sisältää valmistavaa koulutusta oppilaitoksessa ja työpaikalla. Opiskelu edellyttää, että opiskelijalla on alalle soveltuva työpaikka.

Hakeudu tästä koulutukseen jatkuvan haun kautta

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, aikuiskoulutus