Heading hidden

Merkonomiksi monella tapaa

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2019/02/roni-ja-niina-lähi.jpg

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, 180 osaamispistettä

 

Liiketoiminnan perustutkinto antaa sinulle keskeiset tiedot ja taidot, joilla menestyt liike-elämän monipuolisissa työtehtävissä eri toimialoilla.  Opintojasi voit painottaa sinua kiinnostaville alueille, kuten markkinointiin, myyntiin, yrittäjyyteen, pankki- ja rahoitusalalle, taloushallintoon ja moniin muihin osa-alueisiin.  Liike-elämä tarjoaa laajan kirjon erilaisia työtehtäviä, joista löydät helposti sinulle sopivimmat tehtävät.

Opintojesi aikana hankit osaamista erilaisten projektien, ryhmätöiden ja työelämäjaksojen avulla. Osaamisesi näytät aidoissa työtehtävissä.

Tutkintoon kuuluvat työelämäjaksot mahdollistavat työllistymisen jo opintojen aikana. Meillä tekeminen on keskiössä, ja opiskelija pääsee itse vaikuttamaan tutkinnon sisältöön sekä valitsee itselleen mieluisimman tavan oppia. Meillä opiskelija on ykkönen!

Voit suorittaa tutkinnon

  • oppilaitoksessa päiväopiskeluna
  • työn ohessa
  • oppisopimuskoulutuksena
  • e-oppimisympäristössä.

Opintosi etenevät yksilöllisesti henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaisesti.

Liiketoiminnan perustutkinto antaa hyvät valmiudet työllistymiseen ja opintojen jatkamiseen alasta riippumatta.

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tutustu opintojen sisältöön tästä:

Liiketoiminnan perustutkinnon perusteet (ePerusteet)

Liiketalouden perustutkinto on muuttunut liiketoiminnan perustutkinnoksi 1.8.2018

Suorita kaksi tutkintoa yhdellä kertaa – merkonomi ja ylioppilas (kaksoistutkinto)

 

Kaksoistutkinto on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat liiketoiminnan perustutkinnon lisäksi kirjoittaa ylioppilaaksi. MERCURIAn mallissa lukiokurssit nivoutuvat ketterästi ammattiopintoihin. Valmennusta ylioppilastutkintoon saat yhtenä tai kahtena päivänä viikossa ja muuna aikana opiskelet liiketoiminnan opintoja. Kaikki opetus tarjotaan MERCURIA-talossa, jolloin sinun ei tarvitse lähteä muualle opiskelemaan lukioaineita,

Lukiovalmennuksessa opiskelet vain niitä aineita, jotka olet päättänyt kirjoittaa ylioppilaskokeessa. Tarjoamme valmennusta äidinkielessä, A-englannissa, B-ruotsissa, lyhyessä matematiikassa, terveystiedossa ja yhteiskuntaopissa.. Suositusten mukaan kirjoitettavia aineita tulisi olla viisi. Halutessasi voit vaihtaa matematiikan ja/tai B-ruotsin joihinkin toisiin aineisiin, joita löytyy Vantaan aikuislukion tarjonnasta ja joita voit opiskella maksutta.  Kaksoistutkinto-opiskelijalla ei ole koeviikkoja, vaan kokeita järjestetään tasaisesti lukuvuoden aikana.

Lue lisätietoa lukio-opinnoista

Lue lisää yhteishausta

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, mercuria

Valmistumiseni jälkeen haen kauppakorkeakouluun opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi. Sekä kauppaoppilaitoksessa että Vantaan aikuislukiossa opiskelemani aihe-alueet tukevatkin hyvin kaupallisia yliopisto-opintojani.

-Karo Rönty

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2019/02/holma1608-5650.jpg

Ylioppilaspohjainen merkonomitutkinto jopa vuodessa

 

Hei ylioppilas, opiskelet Liiketoiminnan perustutkinnon omien uratoiveidesi ja oman opintopolkusi mukaan, jolloin voit itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön ja halutessasi opiskella myös työn ohella. Valmistut ammattiin jopa vuodessa!

Tutkinnossa opiskelet sinua kiinnostavia liiketoiminnan osa-alueita, esimerkiksi

  • asiakaspalvelua ja myyntiä
  • asiakkuuksien hoitoa
  • markkinointiviestintää ja sisällöntuotantoa
  • yritystoimintaa
  • kirjanpitoa ja tilinpäätöstä
  • finanssipalveluja

Suurimman osan tutkinnosta voit räätälöidä itsellesi sopivaksi vastaamaan tarvitsemaasi osaamista ja uratavoitteitasi.  Valmiina merkonomina voit työskennellä vaikkapa myynnissä ja markkinoinnissa, pankki- ja rahoitusalalla sekä monipuolisissa taloushallinnon tehtävissä. Merkonomina voit myös edetä esimiestason tehtäviin.

Opiskeluaikaan kuuluu työelämäjakso. Teemme paljon yhteistyötä eri alojen yritysten kanssa, jotka tarjoavat tutkintoosi soveltuvia työpaikkoja. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden lähteä ulkomaille työelämäjaksolle, mm. Espanjan aurinkorannikolle tai Maltalle.

Ylioppilaspohjaisena merkonomina sinulla on hyvät jatko-opintomahdollisuudet. Voit jatkaa opintojasi esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai kauppakorkeakoulussa. Toisen asteen ammatillinen tutkinto ei vie opiskelupaikkaasi korkea-asteelta.

Ylioppilaspohjaiseen liiketoiminnan perustutkintoon hakeudutaan yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta.

Merkonomiksi työn ohessa tai ilman vakituista työpaikkaa

 

Mikä sinusta tulee isona? Kiinnostaako sinua liike-elämä ja sen tarjoamat monipuoliset uravaihtoehdot? Opiskele joustavasti ja oman aikataulusi mukaisesti Liiketoiminnan perustutkinto ja vahvista bisnesosaamistasi. Voit suorittaa tutkinnon työsi ohessa tai ilman työpaikkaa. Otamme huomioon kaiken aikaisemman osaamisesi tutkinnon suunnittelussa. Vaikutat itse tapaasi opiskella ja opintojesi sisältöön. Täydennät osaamistasi niillä liiketoiminnan alueilla, jotka sinua kiinnostavat ja joista tarvitset lisää tietoa. Tutkintoon sisältyville työelämäjaksoille hakeudut henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti, ja työpaikallasi voit solmia joko koulutussopimuksen tai oppisopimuksen.

Olemme suunnitelleet lähiopetuksen aikataulultaan joustavaksi, ja käytössäsi on eKampuksen verkkokurssiympäristö, jonka avulla voit edetä opinnoissasi itsenäisesti. Voit myös halutessasi osallistua lähiopetukseen, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Ammattitaitosi osoitat aidoissa työtehtävissä.

Tarjoamme myös mahdollisuuden aloittaa tutkinnon suorittamisen silloinkin, kun sinulla ei ole työpaikkaa. Voit suorittaa ensimmäiset työelämäjaksosi työskentelemällä MerCafé-kahvilassa oppilaitoksemme tiloissa. Sen jälkeen MERCURIAn Työelämäkampus auttaa sinua tarvittaessa löytämään harjoittelupaikan myöhemmille työelämäjaksoillesi.

Opiskeluaika riippuu aikaisemmasta osaamisestasi. Yleensä tutkinnon suorittaminen kestää 1 - 2 vuotta.

Jatkuva haku mahdollistaa opintojesi aloittamisen oman aikataulusi mukaisesti.

Opiskelu kannattaa aina ja Liiketoiminnan perustutkinto sopii kaikille!

 Hakeudu tästä koulutukseen jatkuvan haun kautta

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, aikuiskoulutus