Heading hidden

Merkonomiksi monella tapaa

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, ammatillinen koulutus

Liiketoiminnan perustutkinto

Tutkinto antaa sinulle keskeiset liiketoiminnan alan edellyttämät tiedot ja taidot. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Voit suorittaa tutkinnon oppilaitoksessa tapahtuvana päiväopiskeluna, työn ohessa tai oppisopimuskoulutuksena. Opinnot etenevät yksilöllisesti henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Liiketoiminnan perustutkinto päiväopiskeluna

Jos liiketoiminnan perustutkinto päiväopiskeluna on sinulle mieluinen vaihtoehto, hae opintoihin yhteishaun kautta. Opinnot kestävät keskimäärin  kolme vuotta ja niihin sisältyy useita jaksoja työssä oppimista.

Voit suorittaa myös kaksoistutkinnon merkonomi + ylioppilas

Tämä on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat ammatillisen tutkinnon lisäksi valmistua ylioppilaaksi. MERCURIAn malli on toteutettu siten, että lukiokurssit on sisällytetty ammattiopintoihin. Saat valmennusta yo-kirjoituksiin äidinkielessä, A-englannissa, B-ruotsissa ja lyhyessä matematiikassa. Voit itse päättää, mitkä neljä ainetta kirjoitat ylioppilaskokeessa.

YO-pohjainen merkonomitutkinto vuodessa

Ylioppilaille räätälöity asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma jonka yhteydessä opiskellaan myös laajasti taloushallintoa.

Lue lisää hakeutumisesta
liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, mercuria

Valmistumiseni jälkeen haen kauppakorkeakouluun opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi. Sekä kauppaoppilaitoksessa että Vantaan aikuislukiossa opiskelemani aihe-alueet tukevatkin hyvin kaupallisia yliopisto-opintojani.

-Karo Rönty

Työn ohessa

Koulutukseen on jatkuva haku ja opiskelun voi aloittaa opiskelut oman aikataulun mukaisesti. Tutkinto suoritetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti koulutussopimuksella tai oppisopimuskoulutuksena. Koulutus sisältää valmistavaa koulutusta oppilaitoksessa ja työpaikalla. Opiskelu edellyttää, että opiskelijalla on alalle soveltuva työpaikka.

Hakeudu tästä

 

Lue lisää oppisopimuksesta

liiketalouden perustutkinto, merkonomi, koulutus, aikuiskoulutus