Heading hidden

Merkonomiksi opiskelu

Liiketoiminnan perustutkinnon avulla saat eväät menestyä liike-elämän työtehtävissä.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, 180 osaamispistettä

 

Liiketoiminnan perustutkinto antaa sinulle keskeiset tiedot ja taidot, joilla menestyt liike-elämässä. Voit suuntautua eri toimialoille ja painottaa opintosi kiinnostuksesi mukaan, esimerkiksi markkinointiin, myyntiin, yrittäjyyteen, pankki- ja rahoitusalalle tai taloushallintoon.  Liike-elämä tarjoaa laajan kirjon erilaisia työtehtäviä, joista löydät helposti omasi.

Opinnot sisältävät

Opintojesi aikana hankit osaamista erilaisten projektien, ryhmätöiden ja työelämäjaksojen avulla. Osaamisesi näytät aidoissa työtehtävissä.

Tutkintoon kuuluvat työelämäjaksot mahdollistavat työllistymisen jo opintojen aikana. Meillä tekeminen on keskiössä, ja opiskelijana pääset itse vaikuttamaan tutkinnon sisältöön sekä valitsemaan itsellesi mieluisimman tavan oppia. Meillä opiskelija on ykkönen!

Voit suorittaa tutkinnon

  • oppilaitoksessa päiväopiskeluna
  • työn ohessa
  • oppisopimuskoulutuksena
  • e-oppimisympäristössä

Opintosi etenevät yksilöllisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaan.

Opinnot mahdollistavat

Liiketoiminnan perustutkinto antaa hyvät valmiudet työllistymiseen ja opintojen jatkamiseen alasta riippumatta.

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lisätietoja merkonomiopintojen sisällöstä:

Liiketoiminnan perustutkinnon perusteet (ePerusteet)

Liiketalouden perustutkinto on muuttunut liiketoiminnan perustutkinnoksi 1.8.2018

Kaksoistutkinto - opiskelu merkonomiksi ja ylioppilaaksi yhdellä kertaa

 

Kaksoistutkinto on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat liiketoiminnan perustutkinnon lisäksi kirjoittaa ylioppilaaksi. MERCURIAn mallissa lukiokurssit nivoutuvat ketterästi yhteen ammattiopintojesi kanssa, sillä saat valmennusta ylioppilastutkintoon yhtenä tai kahtena päivänä viikossa, ja muun ajan opiskelet liiketoiminnan opintoja. Kaikki opetus tarjotaan MERCURIA-talossa, jolloin sinun ei tarvitse lähteä muualle opiskelemaan lukiokursseja.

Lukioaineet Mercuriassa

Lukiovalmennuksessa opiskelet vain niitä aineita, jotka olet päättänyt kirjoittaa ylioppilaskokeessa. Tarjoamme valmennusta äidinkielessä, A-englannissa, B-ruotsissa, lyhyessä matematiikassa, terveystiedossa ja yhteiskuntaopissa.

Suositusten mukaan kirjoitettavia aineita tulisi olla viisi. Halutessasi voit vaihtaa matematiikan ja/tai B-ruotsin joihinkin toisiin aineisiin, joita löytyy Vantaan aikuislukion tarjonnasta. Mercurialaisena voit opiskella Vantaan aikuislukiossa maksutta.

Kaksoistutkinto-opiskelijalla ei ole koeviikkoja, vaan kokeita järjestetään tasaisesti lukuvuoden aikana.

Lisätietoa lukio-opinnoista

Lisää yhteishausta

Karo Rönty valittiin vuoden nuoreksi merkonomiksi vuonna 2017.

Valmistumiseni jälkeen haen kauppakorkeakouluun opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi. Sekä kauppaoppilaitoksessa että Vantaan aikuislukiossa opiskelemani aihe-alueet tukevatkin hyvin kaupallisia yliopisto-opintojani.

-Karo Rönty

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2016/11/holma_slider-e1503383831257.jpg

Ylioppilaspohjainen merkonomitutkinto jopa vuodessa

 

Jos olet valmistunut ylioppilaaksi, mutta haluatkin suorittaa lisäksi vielä merkonomitutkinnon, voit tehdä niin ja valmistua meiltä jopa vuodessa!

Suurimman osan merkonomitutkinnosta voit räätälöidä itsellesi sopivaan muotoon, joka vastaa uratavoitteitasi ja antaa sinulle juuri tarvitsemaasi osaamista. Lisäksi voit halutessasi opiskella työn ohella.

Opinnot sisältävät

Tutkinnossa opiskelet sinua kiinnostavia liiketoiminnan osa-alueita, esimerkiksi

  • asiakaspalvelua ja myyntiä
  • asiakkuuksien hoitoa
  • markkinointiviestintää ja sisällöntuotantoa
  • yritystoimintaa
  • kirjanpitoa ja tilinpäätöstä
  • finanssipalveluja

Opiskeluaikaan kuuluu työelämäjakso. Saat tukea sopivan työpaikan löytämisessä, ja teemmekin paljon yhteistyötä eri alojen yritysten kanssa, jotka tarjoavat tutkintoosi soveltuvia työpaikkoja. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden lähteä ulkomaille työelämäjaksolle, mm. Espanjan Aurinkorannikolle tai Maltalle.

Merkonomitutkinto mahdollistaa

Valmiina merkonomina voit työskennellä vaikkapa myynnissä ja markkinoinnissa, pankki- ja rahoitusalalla sekä monipuolisissa taloushallinnon tehtävissä. Merkonomina voit myös edetä esimiestason tehtäviin.

Ylioppilaspohjaisena merkonomina sinulla on hyvät jatko-opintomahdollisuudet. Voit jatkaa opintojasi esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai kauppakorkeakoulussa. Toisen asteen ammatillinen tutkinto ei vie opiskelupaikkaasi korkea-asteelta.

Hakeminen

Ylioppilaspohjaiseen liiketoiminnan perustutkintoon hakeudutaan yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta.

Merkonomiksi työn ohessa tai ilman vakituista työpaikkaa

 

Kiinnostaako sinua liike-elämä ja sen tarjoamat monipuoliset uravaihtoehdot?

Mercuriassa voit opiskella joustavasti oman aikataulusi mukaan liiketoiminnan perustutkinnon ja vahvistaa bisnesosaamistasi. Voit suorittaa tutkinnon työsi ohessa tai ilman työpaikkaa.

Joustavaa opiskelua

Opintojesi aluksi laadit ohjaajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa otetaan huomioon kaikki aikaisempi osaamisesi. Saat itse vaikuttaa opintojesi sisältöön ja tapaasi opiskella. Täydennät osaamistasi vain niillä liiketoiminnan alueilla, jotka sinua kiinnostavat ja joista tarvitset lisää tietoa.

Tutkintoon sisältyville työelämäjaksoille hakeudut suunnitelmasi mukaan. Voit solmia työpaikallasi joko koulutus- tai oppisopimuksen. Ammattitaitosi osoitat työpaikallasi aidoissa työtehtävissä.

Olemme suunnitelleet lähiopetuksen aikataulultaan joustavaksi, jotta voit halutessasi osallistua lähiopetukseen silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Lisäksi käytössäsi on eKampuksen verkkokurssiympäristö, jonka avulla voit edetä opinnoissasi itsenäisesti.

Opiskeluaika

Opiskeluaika riippuu aikaisemmasta osaamisestasi. Yleensä tutkinnon suorittaminen kestää 1 - 2 vuotta.

Opiskelu ilman työpaikkaa

Tarjoamme myös mahdollisuuden aloittaa tutkinnon suorittamisen silloinkin, kun sinulla ei ole työpaikkaa. Voit suorittaa ensimmäiset työelämäjaksosi työskentelemällä MerCafé-kahvilassa oppilaitoksemme tiloissa. Sen jälkeen Mercurian Työelämäkampus auttaa sinua tarvittaessa löytämään harjoittelupaikan myöhemmille työelämäjaksoillesi.

Hakeminen

Jatkuva haku mahdollistaa opintojesi aloittamisen joustavasti oman aikataulusi mukaan.

 Hakeudu tästä koulutukseen jatkuvan haun kautta

Opiskelu kannattaa aina ja liiketoiminnan perustutkinto sopii kaikille!

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2017/03/aikuisopiskelijoita_10-e1503383571799.jpg