Heading hidden

Yrittäjän ammattitutkinto

//www.mercuria.fi/wp-content/uploads/2017/12/Mercuria-7-e1513764516301.jpg

Mitä?

Koulutuksen keskeisinä tavoitteina on alan asiantuntijoiden johdolla kehittää osaamistasi yrittäjänä sekä tehostaa yritystästoimintaasi mm. päivitetyn liiketoimintasuunnitelman avulla. Lisäksi koulutus tarjoaa vertaistukea yrittäjyyteen ja mahdollisuuden verkostoitua alallasi.

Käytännönläheinen opiskelu edistää liiketoimintaasi, sillä saat koulutuksesta työkaluja päivittäiseen tekemiseen, ajanhallintaan, tavoitteiden saavuttamiseen ja uuden luomiseen.

Koulutuksessa keskitytään yhteen liiketoiminnan osa-alueeseen kerrallaan. Kehität vuorovaikutustaitojasi ThomasHPA –vuorovaikutusanalyysin avulla ja voit hyödyntää oppimaasi niin asiakkaan kohtaamisessa kuin verkostojen ja tiimien rakentamisessa.

Pakollinen tutkinnon osa (90 osp):
• Oman yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen

Valitse näistä kaksi valinnaista tutkinnon osaa (60 osp):
•  Tuotteistaminen
• Myynti ja markkinointi
• Taloushallinto

Kenelle?

Yrittäjävalmennus on tarkoitettu sinulle, joka toimit yrittäjänä ja haluat kehittää yritystoimintaasi.

Yrittäjällä tulee olla:

  • y-tunnus
  • yel-vakuutus
  • yrittäjänä työskentelyä vähintään 25 h / viikko sellaisissa tehtävissä, jotka liittyvät oman yrityksen toimintaan ja koulutuksen tavoitteeseen niin tiiviisti, että koulutuksen tavoitteen mukainen tarvittava osaaminen pystytään hankkimaan yrityksessä tapahtuvassa oppimisessa

Lisäksi koulutukseen osallistuva yrittäjä tarvitsee työpaikkaohjaajan eli mentorin. Mentoriksi valitaan sellainen ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä henkilö, joka toimii joko yrittäjän omassa yrityksessä tai jossain toisessa työpaikassa tai soveltuu muutoin työpaikkaohjaajaksi. Tarvittaessa mentori löytyy myös MERCURIAn omasta mentori-pankista.

Miten?

Tutkinto etenee henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti ensisijaisesti oppisopimusopiskeluna omassa yrityksessäsi omissa työtehtävissäsi. Oppisopimuskoulutuksessa pääset hyödyntämään kaiken oppimasi heti käytäntöön ja huomaat heti kehityksesi.

Lisäksi yrittäjävalmennus koostuu inspiroivista lähiopetuspäivistä sekä opiskelusta eKampuksellamme. Valmennuksessa on vuoden aikana kymmenen lähiopetuspäivää, jotka valmistavat sinua suorittamaan Yrittäjän ammattitutkinnon tai yhden osan tutkinnosta. Osaaminen näytetään ja arvioidaan omassa yrityksessä.

Valmennuksessa käytettävät menetelmät

Valmennuksessa käytettävien menetelmien avulla varmistamme, että opitut asiat siirtyvät arjen käytäntöihin konkreettiseksi hyötyä tuottavaksi toiminnaksi. Menetelmiä ovat:

  • ThomasHPA-vuorovaikutusanalyysi
  • Tietoiskut, case-harjoitukset ja erilaiset osallistujia osallistavat menetelmät lähiopetuspäivillä
  • Käytännön työhön sovellettavat tehtävät
  • eKampus
  • Valmennuksen aikana ohjauskeskustelut

 

Koska?

Seuraava avoin koulutusryhmä käynnistyy 16.10.2019
Osallistumismaksu on 250 €/osallistuja.
Mercurian johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Yrittäjän ammattitutkinto antaa hyvät eväät matkalle yrittäjyyteen

Minna Vidgrén

Minna Vidgrén

asiakkuuspäällikkö

040 060 3409

Minttu Kilpinen

Minttu Kilpinen

koulutuspäällikkö

040 733 7493

Tietoa ammattitutkinnosta

Ammattitutkintojen avulla kehität ammattityöntekijältä edellytettävää ammattitaitoa ja saat virallisen todistuksen osaamisestasi. Jos olet työskennellyt alalla vähintään kolme vuotta tai olet hankkinut osaamista muuten, ammattitutkinto on sinulle sopiva koulutusmuoto. Voit hakeutua suorittamaan ammattitutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa.

Ammattitutkinnon suorittamiseen liittyy valmistavaa koulutusta, jonka avulla hankit tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi osaamisesi. Tämän suunnitelman mukaisesti määräytyy opiskeluaikasi, joka on keskimäärin 1,5 vuotta. Ammattitutkinnossa edellytettävä osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän tilanteissa, siksi alan työpaikka on edellytys ammattitutkinnon suorittamiselle. Opiskelu tapahtuu oman työn ohella. Jos sinulla on jo riittävä ammattitaito, voit suorittaa ammattitutkinnon tai sen osan osallistumatta valmistavaan koulutukseen.

Ammattitutkinto suoritetaan oppisopimuksella. Keskustele työnantajasi kanssa tästä mahdollisuudesta.