24.02.2020

Creative Minds – eurooppalainen yrittäjyyshanke

Mercuria toimii koordinoivana kouluna eurooppalaisessa yrittäjyyshankkeessa, Creative Mindsissa. Hankkeen aikana perustetaan start up -yritys, jonka kantavana teemana on ”Sustainability” eli kestävän kehityksen mukainen toiminta. Ajatuksena on toteuttaa palvelumuotoilua (Service Design) tuottava liikeidea, joka toimii sekä ympäristö että kestävä kehitys huomioiden.

Mukana hankkeessa on jokaisesta koulusta opiskelijoiden lisäksi opettajia ja yrityspartnereita, jotka coachaavat ja sparraavat start up -yrittäjiä koko hankkeen ajan. Hankkeen aikana tehdään yritysvierailuita ja tavataan muita yrityspartnereita eri maissa, ja näin kerrytetään liike-elämäosaamista kansainvälisessä ympäristössä.

Hankkeen yhteydessä opettajille toimii Coach Academy, jossa harjoitellaan nuorten yrittäjien sparraamista ja coachaamista. Creative Minds onkin oppimiskokemus tietysti opiskelijoille, jotka siihen osallistuvat, mutta myös opettajille ja muille toimijoille. Coachaus ja sparraus ovat tärkeitä taitoja ammatillisille opettajille, jotka kannustavat nuoria ja aikuisopiskelijoita yrittäjyyteen.

Mercurialla oli ilo isännöidä Creative Mindsin kansainvälisiä opiskelijoita ja opettajia helmikuun 2020 alussa, jolloin ryhmä tutustui oppilaitokseemme, laati liiketoimintasuunnitelmia sekä tapasi yrityspartnereita. Creative Minds on jatkoa Young Talents -hankkeelle, jossa opiskelijaryhmät useasta eri eurooppalaisesta oppilaitoksesta perustivat start up -yrityksen, suunnittelivat ja tuottivat myytäviä tuotteita sekä perustivat verkkokaupan.

Creative Minds -koulut: Mercuria (FI), Alfa-college (NL), Collegi Badalones (SP), Louis Schroeder Schule (DE)

Creative Minds -yritykset: Heavenlinen (FI), Maiham (FI), Fab Lab Bcn (SP), Een paar ontwerpers (NL), Skills Finland (FI)