18.10.2019

EU-komissaari Marianne Thyssen tutustui Mercurian sekä Mustin ja Mirrin yhteistyöhön

Euroopan ammattitaitoviikon (European Vocational Skills Week) päätapahtumat järjestettiin tänä vuonna Helsingissä 14.–18. lokakuuta osana EU-puheenjohtajuuskautta. Helsingin Finlandia-talolla työskenteli kuusi Mercurian opiskelijaa erilaisissa järjestelytehtävissä.

Neljättä kertaa järjestettävän Euroopan ammattitaitoviikon tavoitteena on nostaa ammattitaidon ja ammatillisen koulutuksen arvostusta Euroopassa. EU-komissaari Marianne Thyssen halusi tutustua Suomen-vierailullaan koulutusjärjestelmämme ainutlaatuiseen mahdollisuuteen yhdistää oppilaitokset ja yritykset tiiviiseen yhteistyöhön. Hän valitsi useiden vierailukohteiden joukosta tutustumisen kohteeksi Mercurian sekä Mustin ja Mirrin eläintarvikeliikkeen yhteistyössä kehittämän Pieneläinalan asiakaspalvelijan -paikallisen tutkinnon osan, jonka tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa lemmikkieläinalalle. Hänelle lemmikkieläimet ovat aina olleet lähellä sydäntä.

Torstaina 17.10 Thyssen vieraili yhdessä Mercurian edustajien kanssa Mustin ja Mirrin pääkonttorilla Helsingin Oulunkylässä. Tunnelma oli mukavan leppoisa ja rento. Esittelyssä kerroimme hänelle Liiketoiminnan perustutkinnon suorittamisesta ja Mercurian eri opiskelumenetelmistä suorittaa tutkinnon osa eri kampuksilla. Pieneläinalan asiakaspalvelussa opiskelija opiskelee ensin alan teorian verkossa. Verkko-opintojen jälkeen osallistutaan lähiopetukseen, jossa konkreettisesti opetellaan eläinten hoitoa oppilaitoksen tiloissa. Lähiopetuksen jälkeen Musti ja Mirri tarjoaa työssäoppimispaikat kaikille tutkinnon osan valinneille opiskelijoille. Osa nuorista on saanut myös vakituisen työpaikan Musti ja Mirri -ketjun myymälöissä hyvin suoritetun työelämäjakson jälkeen.

Tilaisuudessa oli mukana myös opiskelijamme Anna, joka on suorittanut jo kaksi työelämäjaksoaan Mustissa ja Mirrissä. Annan tarina toimii hyvänä esimerkki siitä, miten voi suuntautua tietylle alalle merkonomiopinnoissaan.

(EU-komissaari Marianne Thyssen vas.)