02.04.2024

Kaupan alan vuoden työpaikkaohjaaja 2023-kilpailun voittaja on Antti Hassinen Jyväskylästä

Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus järjestää vuosittain valtakunnallisen kilpailun, jossa etsitään kaupan alan vuoden työpaikkaohjaajaa. Vuoden 2023 voittajaksi on valittu Antti Hassinen, joka työskentelee myymäläpäällikkönä Jyväskylän kauppakeskus Forumin Tokmannilla.

Kilpailu järjestettiin tänä keväänä jo yhdeksättä kertaa. Kilpailussa haetaan ehdotusten perusteella kaupan alalla työskenteleviä työpaikkaohjaajia, jotka ovat edellisen vuoden aikana ohjanneet kaupan ja liiketoiminnan alojen ammatillisen koulutuksen opiskelijoita kannustavasti, opiskelijalähtöisesti ja koulutuksen käytännöt tuntien.

– Saimme kilpailuun tänä keväänä yhteensä 14 ehdotusta 12 eri paikkakunnalta. On hienoa nähdä, kuinka oppilaitosten edustajat, työpaikan kollegat ja jopa opiskelijat haluavat antaa tunnustusta työpaikkaohjauksesta, kommentoi Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskuksen verkostopäällikkö Tomi Rytkönen.

Antti Hassinen palkittiin tiistaina paikan päällä Tokmanni Jyväskylä Forumin myymälässä. Paikalle oli saapunut myös Hassista kilpailuun ehdottaneen oppilaitoksen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian edustajia sekä Tokmannin Keski-Suomen aluepäällikkö Nina Laukkanen. Tunnustus herättää myös kaupan alan vuoden työpaikkaohjaaja Antti Hassisessa kiitollisuutta.

– Kyllähän tämä voitto tuli yllätyksenä. Äärimmäisen hyvältä tuntuu, että saa tunnustusta tehdystä työstä, joka on minulle erittäin tärkeää, Hassinen kommentoi voittoaan.

Hassinen on työskennellyt kaupan alalla jo vuodesta 2009. Tokmannilla työskentelyä hänellä tulee tänä vuonna täyteen jo 14 vuotta. Työpaikkaohjaajana hän on toiminut useamman vuoden ajan. Kysyttäessä Hassiselta, mikä on hänen mielestään parasta työpaikkaohjaajana toimimisessa, vastauksessa korostuu hänen opiskelijalähtöisyytensä.

– Ehdottomasti parasta on monipuolisuus, kun saa tehdä töitä erilaisten oppilaitosten, opettajien ja tietysti tärkeimpänä opiskelijoiden kanssa. Työ myös palkitsee, kun näkee opiskelijan kehittymisen ja ylittävän omat tavoitteensa, hän sanoo.

Hassisen mielestä oppilaitosyhteistyö ja opiskelijoiden ohjaus on todella tärkeä osa työtä. Hän haluaa viestiä opiskelijoille kaupan alasta sitä, että työskentely alalla on todella monipuolista ja jokaiselle löytyy paikka ja työtehtävä sieltä.

– On todella tärkeää, että saamme työntekijöitä tälle alalle oppilaitosyhteistyön kautta. Sen kautta voidaan avata opiskelijalle tulevaisuuden urapolkuja ja mahdollistaa hyvä kuva kaupan alasta ja Tokmannista työnantajana. On myös tärkeää, että me itse annamme esimerkkiä omalla työllämme ja arvostamme tekemäämme työtä, Hassinen toteaa.

Kuvassa Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskuksen verkostopäällikkö Tomi Rytkönen, myymäläpäällikkö Antti Hassinen ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian opettaja Pia Kotro. Valokuva: Leevi Halonen


Voittajalle 1000 euron henkilökohtainen apuraha

Kilpailun voittajan valitsee kaupan alan oppilaitosten, järjestöjen ja yritysten muodostama raati ehdotusten perusteella. Antti Hassisen mukaan kilpailuun ehdottivat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian opettajat. Perusteluiden mukaan Antti on työpaikkaohjaajana rohkaiseva, monipuolinen ja luova sekä kannustaa niin opiskelijoita kuin omia työntekijöitään kehittämään osaamistaan. Hän antaa rakentavaa palautetta ja huomioi myös loistavasti opiskelijoiden erityistarpeet. Antti toimii Jyväskylän alueella osaavana ja esimerkillisenä kaupan alan ja ammatillisen koulutuksen lähettiläänä.

Antti Hassiselle myönnetään ansioituneesta työstä työpaikkaohjaajana 1000 euron henkilökohtainen apuraha, jonka myöntää aiempien vuosien tapaan Helsingin Kauppiaitten Yhdistys r.y.

Vuosittaista kilpailua järjestävä Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus toimii valtakunnallisena verkostona, jonka tehtävänä on kehittää kaupan alan koulutusta ja yhteistyötä oppilaitosten ja yritysten välillä. Verkosto koostuu Mercurian, Perho Liiketalousopiston, Savon ammattiopiston, Palvelualojen ammattiliitto PAMin, Kaupan liiton, K-kauppiasliiton sekä HOK-Elannon edustajista. Mercuria vastaa Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskuksen toiminnan koordinoinnista.


Lisätiedot
Tomi Rytkönen
Verkostopäällikkö, Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus
040 574 0368 / tomi.rytkonen@mercuria.fi

Lisätietoja kilpailusta
mercuria.fi/kaupanalanohjaaja

Valokuvat: Leevi Halonen, Liekkas osk