17.01.2022

Koronakaranteeniohjeistus on muuttunut (17.1.2022)

THL:n uusimman ohjeistuksen mukaan karanteeniaikaa on lyhennetty viiteen vuorokauteen (5 vrk).

Toimi seuraavan ohjeistuksen mukaisesti:

  1. Jos sairastut itse, jää kotiin ja vältä kontakteja muihin ihmisiin vähintään viiden vuorokauden ajan oireiden alkamisesta. Ole kuitenkin karanteenissa, kunnes olet ollut vähintään kaksi vuorokautta  oireeton.
  1. Jos altistut kotona koronalle, vältä kodin ulkopuolisia kontakteja (= älä tule kouluun), kunnes sairastuneen perheenjäsenen oireiden alkamisesta on kulunut viisi vuorokautta. Tämän jälkeen voit tulla kouluun, jos olet itse oireeton.

Lähiopetuksessa Mercuria-talossa edellytetään maskin käyttöä sekä luokkahuoneissa että käytävillä. Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajaa suojelemaan työntekijöitä terveyttä uhkaavilta tekijöiltä. Käyttämällä maskia voimme parhaiten suojella kaikkia Mercuriassa työskenteleviä ja opiskelevia virustartunnalta.

Jos et jostain syystä pysty/halua käyttää maskia, sinun on esitettävä siitä lääkärintodistus tai sovittava erillisjärjestelyistä apulaisrehtori Markus Oedewaldin kanssa. Häneen voi olla yhteydessä Wilman tai sähköpostin välityksellä (markus.oedewald@mercuria.fi).