14.02.2020

Mercurian ja Martinlaakson lukion Wanhojen tanssit

Ystävänpäivänä 14.2. vietettiin Mercuria-talossa sekä Mercurian että Martinlaakson lukion yhteisiä Vanhojen tansseja. Vanhojenpäivän perinne on hyvin suomalainen traditio ja se juontaa juurensa 1950- ja 60 -luvulle, jolloin perinteen kerrotaan alkaneen Helsingin normaalilyseosta, eli Norssista. Alun perin Vanhojenpäivänä oli tarkoitus pukeutua aidosti vanhahtavaan tapaan ja käyttäytyä arvokkaasti. Nykyinen juhlapukuperinne vakiintui 2000-luvun alussa, ja tänä päivänä juhlissa nähdäänkin toinen toistaan kauniimpia pitkiä prinsessamekkoja ja tyylikkäitä frakkeja.

Mercuriassa Vanhojen tansseja on tanssittu jo noin kymmenen vuoden ajan. Aluksi koulussamme tanssittiin kevättanssiaisia, ja sen jälkeen kaksoistutkintolaiset osallistuivat perinteisesti lukioissa pidettäviin Vanhojen tansseihin. Nyt kaikilla meidän opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua tanssikurssille ja sen jälkeen Vanhojen tansseihin. Kurssi onkin ollut todella suosittu, ja tänä vuonna tehtiin kaikkien aikojen ennätys osallistuvien parien määrässä.

Vanhojen tanssit ovat tärkeä päivä monelle meidän nuoristamme, mutta se on tärkeä ja ihana päivä myös koko meidän koulumme henkilöstölle. Kuinka mahtavaa onkaan katsoa nuoria ja kauniita opiskelijoitamme tanssimassa tansseja, joita on harjoiteltu pitkään ja hartaasti koko syksyn ajan.