20.05.2022

Mercurian kilpailijat menestyivät Taitaja 2022-kilpailuissa

Kahden vuoden jälkeen Taitaja-kilpailut päästiin jälleen toteuttamaan normaalisti ja Poriin oli kokoontunut satoja kilpailijoita, valmentajia ja huoltajia Suomen eri ammattioppilaitoksista. Kilpailulajeja oli noin 40, joista Mercurian opiskelijat osallistuivat perinteisiin merkonomilajeihin: Asiakaspalveluun ja myyntiin, taloushallintoon ja yrittäjyyteen. Kilpailijat olivat osallistuneet vuoden 2022 alussa semifinaaleihin, joiden kautta kahdeksan parasta pääsivät kisaamaan Porin finaaleihin.

Asiakaspalvelussa ja myynnissä Mercurian edustaja oli ensimmäisen vuoden opiskelija Lydia Markkanen, joka raivasi tiensä finaaleihin ohittaen monen kokeneen kilpailijan. Kilpailutehtävät olivat todella haasteellisia ja vaativat monipuolista osaamista kaupan alalta. Kilpailijoiden piti palvella asiakkaita myös englanniksi. Lydia sijoittui kovatasoisessa kilpailussa seitsemänneksi.

Yrittäjyydessä Mercuriaa edustivat Alexi Angelis ja Kasperi Lehtilä. Tiimien kilpailutehtäviin kuului esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman ja markkinointikampanjan suunnittelu, katetuottolaskelman tekeminen ja erilaisten esitysten toteutus. Alexi ja Kasperi suoriutuivat kilpailutehtävistään hienosti ja osoittivat luovuutta ja loistavaa esiintymiskykyä sijoittuen lopulta viidensiksi.

Parhaiten mercurialaisista tänä vuonna pärjäsi Taloushallinnossa kilpaillut Anna Palm, joka nappasi hopeamitalin todella tiukassa kilpailussa. Kilpailutehtävät sisälsivät mm. palkanlaskentaa, yrityksen kuukausikirjanpitoa ja tilinpäätöksen tekemistä. Tasaisessa ja kovatasoisessa kilpailussa Anna osoitti taitoa, huolellisuutta ja monipuolista osaamista napaten huippupisteet, joilla ansaittiin kakkostila!

Onnea kaikille upeasti Mercuriaa edustaneille opiskelijoillemme ja onnittelut myös loistavalle valmentajatiimillemme, Heli Järvilehdolle (Taloushallinto), Tiina Saksmannille ja Tomi Tallgrenille (Asiakaspalvelu ja Myynti) sekä Mika Oreniukselle (Yrittäjyys). Olemme teistä kaikista todella ylpeitä!