26.02.2021

Muuttuneet opetusjärjestelyt Mercuriassa maaliskuussa 2021

Maan hallitus on päättänyt, että Suomessa toteutetaan koronapandemian vuoksi kolmen viikon sulkutila ajanjaksolla 8.–28.3.2021. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut kokouksessaan 25.2., että aiempi päätös toisen asteen siirtymisestä osittaiseen lähiopetukseen 1.3. alkaen perutaan. Toisen asteen opiskelijat jatkavat etäopetuksessa 1.3.–28.3. Täysin välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan. Lähiopetusta tarjotaan muun muassa erityisopetuksessa oleville sekä yksilöllistä tukea eri syistä tarvitseville opiskelijoille. HOKS-ohjaajat ja erityisopettajat tiedottavat tästä erikseen omille opiskelijoilleen.

Ensi viikolla (ma-pe 1.–5.3.) järjestettävä nuorten HOKS- ja rästiviikko toteutetaan aikaisemman ohjeistuksen mukaisesti etänä. HOKS-ohjaajat ovat yhteydessä omiin ohjattaviinsa ja pitävät keskustelut verkossa. Rästipajoja toteutetaan eKampuksella HOKS-ohjaus & Varikko -sivun VARIKKO NÄHDÄÄN VERKOSSA! -istunnossa. Työelämäjaksot pyritään toteuttamaan aikaisemman suunnitelman mukaisesti. Mahdollisista muutoksista työpaikoilla ole yhteydessä omaan HOKS-ohjaajaasi.

Aikuisopiskelijoiden opetus järjestetään aikaisemmasta tiedosta poiketen etäopetuksena ajanjaksolla 1.3. – 28.3.2021. Opinnot toteutetaan lukujärjestyksen mukaisesti eKampuksella kurssien NÄHDÄÄN VERKOSSA! -istunnoissa.

Ylioppilaskokeiden terveysturvallinen järjestäminen varmistetaan. Lukiot noudattavat ylioppilastutkintolautakunnan antamia ohjeita. Yo-kirjoitukset pyritään siis toteuttamaan annetun aikataulun mukaisesti.

Toisen asteen opiskelijoille ei ole tarjolla ateriaa oppilaitoksissa niinä työpäivinä, kun opiskelu toteutetaan etänä (laki ammatillisesta koulutuksesta 11.8.2017/531, § 100). Vantaalainen opiskelija voi halutessaan turvautua Vantaan kaupungin ruoka-apuun, josta lisätietoa www-sivulla: https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/paivystys/koronavirus/tukea_ja_apua/ruoka-apu

Opiskelijahuollon henkilöstö (terveydenhoitajat, kuraattori, psykologi ja oppilaitosdiakoni) ovat käytettävissä koko sulkutilan ajan. Ole rohkeasti yhteydessä Wilman, sähköpostin tai WhatsAppin kautta! Yhteystiedot opiskelijahuollon ja muuhun henkilöstöön löytyvät verkkosivuiltamme: https://www.mercuria.fi/tutustu/yhteystiedot/

Toivotamme jaksamista ja opiskeluintoa poikkeusoloista huolimatta. Mercurian henkilöstö on tukenasi ja auttaa Sinua mielellään kaikissa kysymyksissä.

Tiina Immonen
rehtori