03.06.2024

Onnea kaikille ammattiin valmistuneille!

Viime perjantaina vietettiin jälleen lukuvuoden ehkä ihaninta päivää, kun meiltä valmistuneet nuoret ja aikuiset saivat painaa lakin päähänsä tutkinnon suorittamisen merkiksi. Kevätlukukaudella 2024 Mercuriasta valmistui 162 merkonomin tai kaksoistutkinnon suorittanutta nuorta ja aikuista ammattilaista.

Ingrid suoritti kolmoistutkinnon

Mercuria tunnetaan laadukkaana kouluttajana, josta valmistuneet opiskelijat päätyvät työskentelemään liike-elämän eri ammateissa. Lisäksi enenevässä määrin meiltä lähdetään suoraan jatko-opintoihin korkea-asteelle, yleensä ammattikorkeakouluun suorittamaan tradenomin tutkintoa. Onpa meiltä joskus päädytty myös yliopistoon lukemaan taloushallintoa tai oikeusoppia.

Mercuriassa on panostettu mahdollisuuteen kaksoistutkinnon, eli ammatillisen ja ylioppilastutkinnon suorittamiseen kolmessa vuodessa. Teemme tiivistä yhteistyötä Vantaan aikuislukion kanssa, joka toimii samassa rakennuksessa kuin Mercuria. Vuosi vuodelta meiltä valmistuu yhä suurempi joukko kaksoistutkintolaisia, tänä vuonna heitä oli peräti 38. Lisäksi tänä vuonna yksi opiskelija suoritti jopa kolmoistutkinnon. Ingrid Lohi haastoi itsensä ja suoritti ammatti- ja ylioppilastutkinnon lisäksi kokonaan lukion päättötodistukseen vaaditut lukiokurssit.

Kuvassa Ingrid yhdessä ohjaajansa Kirsi Vuonnalan kanssa

Meillä koulutetaan nuoria ja aikuisia

Puolet Mercuriassa opiskelevista on aikuisia, joko alan vaihtajia tai omaa osaamistaan uudistavia ammattilaisia. Meillä aikuisia kouluttava Mercuria Pro tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liiketoiminnan perustutkinnosta aina erikoisammattitutkintoihin asti. Meillä voikin perheestä olla opiskelemassa useampi sukupolvi yhtä aikaa, kuten tänä keväänä valmistuneet Milja ja Kirsi-Marja Majuri, äiti ja tytär. Heidän perheessään juhlittiin tuplasti, kun molemmat saivat liiketoiminnan perustutkinnon eli merkonomin tutkinnon suoritetuksi.

Kirsi-Marja ja Milja Majuri valmistuivat merkonomeiksi samaan aikaan

Suomen mestaruuskilpailuista pronssia

Mercurialla oli aihetta juhlaan myös ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailuiden jälkeen, kun Igor Slawik nappasi itselleen pronssimitalin taloushallinnon lajissa. Igoria valmensi taloushallinnon opettaja Heli Järvilehto, jolla on ollut menestyksekkäitä opiskelijoita Taitajissa useana vuonna. Taitaja-kilpailut järjestetään vuosittain ja siellä kisattiin tänä vuonna 51 eri ammattilajissa. Mercuria osallistui perinteisiin merkonomilajeihin, asiakaspalveluun ja myyntiin, visuaaliseen myyntityöhön ja taloushallintoon.

Onnittelut vielä ammattiin valmistuneille ja uusille ylioppilaille. Olette kaikki kesälomanne ansainneet!