30.03.2021

Opiskelijatarinoita Mercuriasta

Henri

Valmistuin Mercuriasta vuonna 2016. Opiskeluaikojen mieleenpainuvin juttu oli opiskelijaryhmän kanssa tehty reissu Badalonaan, Espanjaan. Olimme mukana hankkeessa, jossa perustettiin PopUp-ravintola yhdessä suomalaisten ja ulkomaisten koulujen kanssa. Tällä hetkellä työskentelen automyyjänä Veljekset Laakkosella, enkä ole vielä lähtenyt jatko-opintoihin.
Mercuriaan kannatta hakea opiskelemaan, koska siellä oli mukava olla ja opiskella. Koulun jälkeen on paljon itsestä kiinni mitä haluaa tehdä.

 

 


Amelie, 2.vuoden opiskelija

Tulin Mercuriaan Nurmijärven yhteiskoulusta. Ennen Mercuriaa opiskelin peruskoulun jälkeen vuoden Jämsän opistossa yrittäjyyslinjalla. Asun Nurmijärvellä ja koulumatkani on noin 30km, mutta hyvien kulkuyhteyksien takia matka taittuu helposti. Minulla on ajokortti, joka helpottaa kyllä koulumatkaa. Muutenkin Mercuriassa on niin mukavaa, että 30km ei tunnu missään.
Hain Mercuriaan, koska tiesin että täällä voi suorittaa kaksoistutkinnon. Halusin myös päästä pois Nurmijärveltä uusiin maisemiin. Liiketalous on aina kiehtonut mua ja yhteishaun aikaan Mercuria tuntui luontevalta valinnalta. Muistan, kun meidän koulussa kävi Mercurian tutoreita esittelemässä koulua. Ne olivat mukavia ja niillä oli hauskaa. Ajattelin, että jos niillä on noin kivaa nyt, niin täytyy siellä koulussakin olla. Ja tosiaan, täällä koulussa on kivaa! Mercuriaan tulo oli yksi elämäni parhaista päätöksistä.

Lukio ei ole koskaan ollut mun juttu, mutta halusin silti yrittää, joten päädyin kaksoistutkintoon. Täällä kaksarin teko on järjestetty niin hyvin, että stressitaso on nolla. Minulla on nyt keväällä ensimmäiset kirjoitukset ja minun pitäisi valmistua 2022. Olen valinnut myynnin ja markkinoinnin polun, koska se vaikutti eniten mielenkiintoisemmalta ja hyödyllisimmältä. Työelämäjaksoja olen suorittanut omalla työpaikallani Hesburgerissa, Vantaalla Zarassa ja viimeisimmäksi lähdin Jyväskylään. Työharjoittelut ovat kivoja ja niiden valitsemisessa ollaan todella joustavia. Voit käytännössä lähteä, minne haluat. Olen ollut aktiivisesti mukana markkinointi tutoroinnissa ja se on ollut yks lemppari asioista.
Voin suositella Mercuriaa kaikille puhtaasti koko sydämestä! Jos liiketalous kiinnostaa niin Mercuria on oikea paikka sulle. Vaikka et tietäisikään, mitä tahtoisit tehdä niin Mercuriasta saat hyviä eväitä tulevaisuuteen. Mercurian yhteishenki ja ilmapiiri on todella lämmin. En olisi koskaan uskonut, että koulussa voisi olla näin hyvä meininki. Kaikille on kavereita ja opet ovat kivoja.

Rasmus

Valmistuin Mercuriasta ylioppilas-merkonomiksi toukokuussa 2019. Kolmen vuoden aikana mieleenpainuvimpia tapahtumia oli ehdottomasti koulun erilaiset tapahtumat, kuten järjestämämme tuote-esittelymessut sekä Young Talents-projekti. Tässä projektissa pääsimme tutustumaan kansainväliseen yrittäjyyteen perustaessamme oma brändin yhteistyössä espanjalaisten sekä hollantilaisten koulujen kanssa.

Työskentelen tällä hetkellä BESTSELLER-nimisessä vaatealan yrityksessä myyntiedustajana. Suoritin keväällä 2019 yrityksessä kolmannen vuoden työssäoppimisen, jonka jälkeen jäin yritykseen töihin. Muutin Mercuriasta valmistumisen jälkeen vuodeksi Tanskaan osaksi BESTSELLERin Money Makers-myyntikoulutusta. Vuoden mittaisen koulutuksen jälkeen oli aika palata Suomeen ja BESTSELLERin Suomen konttorille. Ennen työskentelyä BESTSELLERillä, työskentelin koulun ohella mm. asiakaspalvelutehtävissä Q-Park Finlandilla sekä kahvilatyöntekijänä Robert’s Coffeella.
Suosittelen Mercuriaa kaikille kaupallisesta alasta kiinnostuneille Mercuriassa on huippu ilmapiiri, kivat opettajat ja se tarjoaa loistavia uramahdollisuuksia heti valmistuttua!

Sofia, 1.vuoden opiskelija

Opiskelin Martinlaakson lukiossa vuoden verran. Puolessa välissä tajusin, että lukio ei olekaan mun paikkani. Olen todella sosiaalinen ja reipas enkä pitänyt siitä, että pitää vaan istua, kuunnella ja tehdä tehtäviä. Hain Mercuriaan kevään yhteishaussa ja pääsin aloittamaan opiskelut kesäloman jälkeen syksyllä 2020.

Opintojen aloittaminen ei jännittänyt yhtään, koska olin kuullut pelkkää hyvää kavereiltani Mercuriasta. Kuulin, että ilmapiiri Mercuriassa on ihan super, opiskelu on rentoa ja tosi monipuolista. Nyt melkein vuoden jälkeen voin allekirjoittaa molemmat kohdat täysin. Meillä on kiva luokka ja porukka täällä on ylipäätään mukavaa ja rentoa. Mercurian takia nautin nykyään opiskelusta ja olen oikeasti kiinnostunut ja innostunut oppimaan uutta joka päivä.
Vaikka olen vasta 1.vuoden opiskelija, olen päässyt Mercuriassa osallistumaan ja vaikuttamaan paljon. Olen oppilaskunnassa ja tutorina, pääsin osallistumaan Taitaja-kisoihin ja olen päässyt mukaan koulun markkinointitiimiin. Olin myös työelämäjaksolla viime vuoden lopussa K-Citymarketissa ja se myös oli tosi kivaa, odotan innolla kohta alkavaa toista jaksoa! On ollut ihan mahtavaa päästä osallistumaan kaikkeen ja keräämään upeita kokemuksia. Kokonaisuudessaan on ollut ihan huippua olla ja opiskella Mercuriassa! Yksi mun elämän parhaista päätöksistä oli vaihtaa Mercuriaan, tää on ihan mun juttu!
Mercuria on ’place to be’, täällä kaikista välitetään ja yhteishenki on ihan mahtava. Opiskelutapoja löytyy ihan kaikille ja opiskelu on oikeasti kivaa.