Rehtori Tiina Immosesta Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtaja.
02.10.2018

Rehtori Tiina Immosesta Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtaja

Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry on valinnut 2.10.2018 MERCURIAn rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immosen Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtajaksi. Ammattikoulutuksen johtaja valitaan vuosittain ja valinta julkaistaan syksyisin ammatillisen koulutuksen johdon seminaarissa. Tänä vuonna valinta julkaistiin Ammatillisen koulutuksen johdon seminaarissa Tampereella.

SAJOn lehdistötiedotteessa kerrotaan valinnasta:
”Valinnassa yhdistys kiinnitti huomiota erityisesti seuraavien kriteerien täyttymiseen: pitkäjänteinen toiminta nuorten ja ammatillisen koulutuksen puolestapuhujana ja kehittäjänä, kyky visioida ja toteuttaa uudenlaista reformin mukaista pedagogiikkaa joustavilla ja työvaltaisilla oppimisympäristöillä, tuloksellisen ja laadukkaan oppilaitoksen johtaminen ja toimintakulttuurin kehittäminen sekä huomattavissa luottamustehtävissä toimiminen.

Työuransa Tiina Immonen aloitti Mercuriassa yli 30-vuotta sitten konekirjoituksen ja tekstinkäsittelyn päätoimisena opettajana. Hän on myös valmistunut merkonomiksi 1986 samasta oppilaitoksesta. Vuonna 1989 hänet valittiin jo vs. apulaisrehtoriksi. Immonen on toteuttanut elinikäistä oppimista myös itse, suorittamalla työn ohella kasvatustieteen maisterin tutkinnon.’

Vuonna 2011 alkaen Tiina Immonen on toiminut Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen rehtorina sekä 1.4.2016 alkaen toimitusjohtajana. Mercuria Kauppaitten Kauppaoppilaitos juhli tänä vuonna 110-vuotista taivaltaan. Välittämisen, arvostamisen ja luottamuksen kulttuuri on syntynyt pitkän historian aikana ja Immonen on sitä omalla johtamisellaan vahvistanut. Mercuria on laatukoulu, se on pärjännyt hyvin tuloksellisuusrahoituksessa ja ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon se sai vuonna 2016.

Tiina Immonen toimii ammatillisen koulutuksen aktiivisena kehittäjänä moninaisissa luottamustehtävissä. Hän on mm. Kaupallisen Osaamisen Edistämisliiton puheenjohtaja, Yksityisten Ammatillisten Oppilaitosten Liiton varapuheenjohtaja, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n ammattiosaamisen valiokunnan jäsen ja EK:n yrittäjavaltuuskunnan jäsen.”

Lue koko lehdistötiedote.

Onnea Tiinalle!