10.03.2020

Tiedote koronaviruksesta 10.3.2020

Tiedote koronaviruksesta 10.3.2020: toimenpiteet ja sen vaikutus Mercuriassa

Suomessa on todettu lyhyen ajan sisällä yli 30 uutta koronavirustartuntaa ja määrä kasvaa lähipäivien aikana. Suomessa epidemia on tällä hetkellä vaiheessa 1, mikä tarkoittaa, että maassa on todettu useita tapauksia ja tauti on tarttunut myös ihmisestä toiseen. Virus ei kuitenkaan leviä vielä hallitsemattomasti. Tarkemmin tilannetta voi seurata tästä linkistä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Meidän oppilaitoksessamme ei ole toistaiseksi todettu koronavirukselle altistumista. Tilannetta kuitenkin seurataan aktiivisesti, ja olemme ohjeistaneet henkilökuntaamme mahdollisten tartuntojen ehkäisemiseksi. Seuraavassa Työterveyslaitoksen ohjeistus virustartunnoilta suojautumiseen ja taudin leviämisen ehkäisemiseen:

  • Pese kädet saippualla.
    • Yski hihaan tai paperinenäliinaan.
    • Hengityksensuojainta tai kirurgista suu-nenäsuojusta EI yleensä tarvita.
    • Koronavirukset leviävät ihmisestä toiseen erityisesti hengitystie-eritteiden välityksellä pisaratartuntana. Suurin riski tartunnalle syntyy, kun tartunnan saanut yskäisee lähiympäristöön.
    • Tartunta on mahdollinen myös kosketustartuntana käsien kautta sairastuneen henkilön ysköksistä saastuneiden materiaalien tai pintojen kautta. (ttl.fi)

Jos tunnet itsesi sairaaksi ja sinulla on flunssan oireita (yskää, kuumetta, hengenahdistusta, lihassärkyä, väsymystä), niin älä lähde kodin ulkopuolelle, vaan ota yhteyttä omaan terveyskeskukseesi ja pyydä lisäohjeita. Ilmoita tilanteestasi omalle HOKS-ohjaajalle Wilman kautta, lepää ja noudata lääkärin antamia ohjeita. Tiedotamme oppilaitoksemme tilanteesta lisää Wilman kautta tai verkkosivuillamme tarpeen mukaan.