05.01.2022

Tiedote lähiopetukseen palaamisesta 5.1.2022

Mercurian nuorisopuolen opiskelijat palaavat normaaliin lukujärjestyksen mukaiseen lähiopetukseen koululle ja työpaikoille ma 10.1.2022.

Mercurian aikuisopiskelijoiden kevätlukukausi alkaa joko lähiopetuksena tai etänä ma 10.1.2022, riippuen kurssista. Kurssin vetäjät tai HOKS-ohjaaja tiedottaa opiskelijoita kurssikohtaisesti. Työelämäjaksot toteutetaan aikaisempien suunnitelmien mukaisesti. Ohjaamo on normaalisti auki, mutta halutessasi voit sopia etäyhteydestä Marian tai Helenan kanssa.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen on kaikkien Mercuria-talossa opiskelevien ja työskentelevien noudatettava erityistä varovaisuutta, jotta koronatartunnoilta ja -altistumisilta vältyttäisiin mahdollisimman hyvin. Noudatathan siis seuraavia ohjeita:

  1. Maskit. Mercuria-talossa on pidettävä opetus- ja muissa julkisissa tiloissa maskia kaikissa tilanteissa. Maskin voi riisua ainoastaan ruokailun ajaksi. Mercuria tarjoaa kasvomaskeja omille opiskelijoilleen.
  2. Turvavälien noudattaminen. Mercuria-talossa on noudatettava turvavälejä niin oppitunneilla kuin muullakin ajalla. Tämä tarkoittaa lähikontaktien välttämistä ja 1–2 metrin turvavälin noudattamista.
  3. Käsi- ja yskimishygienia. Kaikkien opiskelijoiden ja työntekijöiden tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Käsien pesua tai desinfiointia suositellaan aina oppitunneille ja ruokailuun mentäessä.
  4. Kouluun ei saa tulla sairaana. Jos opiskelijalla tai työntekijällä on flunssaan ja koronaan viittaavia oireita, ei lähiopetukseen voi tällöin osallistua eikä oppilaitoksen tiloissa saa oleskella sairaana.

Jos sinulla on todettu koronatartunta, ota yhteys omaan HOKS-ohjaajaasi ja sovi mahdollisista etäopinnoista tai jatkotoimenpiteistä. Kouluun ei saa tulla sairaana ja koronakaranteeni kestää tällä hetkellä 10 vuorokautta oireiden alkamisesta.

Jos olet altistunut koronalle, hakeudu välittömästi koronatestiin. Jos altistuminen on tapahtunut esimerkiksi perheen sisällä, voit jäädä etäopetukseen, kunnes olet saanut koronatestin tuloksen. Ilmoita asiasta HOKS-ohjaajalle ja sovi jatkotoimenpiteistä. Jos testitulos on positiivinen, alkaa 10 vuorokauden karanteeni siitä päivästä, kun oireet ovat alkaneet.

Koronan sairastaneet voivat palata takaisin lähiopetukseen 10 vuorokauden karanteenin jälkeen, kuitenkin niin, että oireita ei ole ollut enää kahteen vuorokauteen.

Seuraamme koronatilannet ja THL:n ohjeistuksia päivittäin ja tiedotamme tilanteesta heti, kun saamme uusia ohjeistuksia.

Hyvää vuoden alkua ja jaksamista kaikille!