24.11.2021

Tiedote maskisuosituksesta 24.11.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiukemmasta maskisuosituksesta.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskinkäyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskinkäyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien.
Mercuriassa otetaan käyttöön laaja maskisuositus. Oppitunneilla ja muissa tiloissa käytetään maskia, huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Ruokailuja pyritään porrastamaan ja opiskelijoita kannustetaan syömään aina samojen henkilöiden kanssa. Kouluun ei saa tulla oireisena, vaan silloin asiasta ilmoitetaan omalle HOKS-ohjaajalle ja kurssien opettajille, joiden kanssa sovitaan jatkotoimenpiteet tehtävien suorittamiseen.

Mercuriassa opetus jatkuu lähiopetuksena ja kaikille opiskelijoille tarjotaan maskit koulupäivien ajaksi. Vantaan kaupungin toisen asteen johto kannustaa kaikkia käymään koronarokotuksessa, elleivät terveydelliset syyt ole rokotukselle esteenä. Näin saataisiin nopeasti heikentynyt koronatilanne rauhoittumaan. Seuraamme tilannetta päivittäin ja tiedotamme mahdollisista uusista ohjeistuksista välittömästi.

Terveisin,
Tiina Immonen
rehtori