28.03.2018

Vähittäiskaupan vuoden 2017 työpaikkaohjaaja on valittu

Kaupan koulutuksen kehittämiskeskuksen työpaikkaohjaamisen klusteri on valinnut vähittäiskaupan vuoden 2017 työpaikkaohjaajaksi Päivi Tuomolan, joka työskentelee osastopäällikkönä K-Supermarket Westerissä Tampereella.

Kilpailu järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja kilpailun tavoitteena on nostaa esille työpaikkaohjaamisen tärkeyttä osana ammatillista koulutusta. Vuoden 2018 alusta voimaan tullut ammatillisen koulutuksen reformi on yksi hallituksen kärkihankkeita, ja sen tavoitteena on uudistaa koko ammatillista koulutusta. Opiskelijan yksilöllisten opiskelupolkujen lisäksi työpaikalla tapahtuvan oppimisen rooli korostuu. Työpaikkaohjaaja vastaa työpaikalle oppimaan tulevan opiskelijan perehdyttämisestä, ohjaamisesta ja arvioinnista yhteistyössä työyhteisön ja oppilaitoksen kanssa.

Vähittäiskaupan vuoden 2017 työpaikkaohjaaja Päivi Tuomola on kokenut työpaikkaohjaaja. Hän on ohjannut vuosien aikana useiden eri koulutusmuotojen opiskelijoita. Hän on ohjannut myös erityistä tukea vaativia opiskelijoita ja hän on mm. toiminut kehitysvammaisten työpaikkaohjaajana 18 vuoden ajan. Päivi on myös jatkuvasti kehittänyt omaa osaamistaan suorittamalla useita oman alansa ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Onnea Päiville!