24.09.2020

Miten käy kansainvälisyyden korona-aikana?

Mercurian yksi vetovoimatekijä on ollut meidän aktiivinen kansainvälinen toimintamme. Olemme lähettäneet opiskelijoita ulkomaan työelämäjaksoille jo monet vuodet, ja sen lisäksi meillä on tälläkin hetkellä käynnissä useita kansainvälisiä projekteja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Opiskelijat ovat voineet edistää opintojaan ulkomaan työelämäjaksoilla antamalla näyttöjä useista eri tutkinnonosista. Kansainvälisen työkokemuksen lisäksi heille on kertynyt osaamispisteitä ”Kansainvälisessä työympäristössä toiminen” -tutkinnonosasta.

Viime keväänä opiskelijoidemme ulkomaan työelämäjaksot keskeytyivät tai peruttiin koronapandemian vuoksi. Monen opiskelijan haave ulkomaan työelämäkokemuksesta jäi toteutumatta, koska meidän yhteistyökumppanimme sijaitsevat suurimmaksi osaksi Espanjan Fuengirolassa. Vaikka Fuengirola onkin selvinnyt koronasta melko hyvin, koskivat matkustusrajoitukset koko maata. Toisaalta opiskelijamme suhtautuivat tilanteeseen hyvin, ja ymmärrystä löytyi tiukoille matkustusrajoituksille.

Mercuriassa on päätetty, että lokakuun loppuun asti ei meiltä lähetetä opiskelijoita ulkomaan työelämäjaksoille, eikä ulkomaille suuntautuvia workshoppeja järjestetä myöskään kansainvälisissä projekteissamme. Projekteihin liittyviä tapaamisia järjestetään tällä hetkellä verkon välityksellä, ja niihin liittyvät ulkomaille suuntautuvat matkat on siirretty ensi keväälle. Lokakuun jälkeen oppilaitoksessamme tehdään uusi tilannearvio ulkomaan työelämäjaksojen aloittamisesta, ja asiasta tullaan tiedottamaan kaikkia opiskelijoitamme.

Toivomme, että pääsemme aloittamaan kansainvälisen toimintamme uudestaan mahdollisimman pikaisesti, mutta ennen kaikkea me huolehdimme siitä, että opiskelijamme voivat lähteä työelämäjaksolle ulkomaille turvallisin mielin.

Lisätietoja kansainvälisestä toiminnasta voi kysyä kv-koordinaattori Kaisa Paavolalta (kaisa.paavola(at)mercuria.fi)