05.02.2024

Kaupan alan työpaikkaohjaajakilpailu on taas käynnissä! Voittaja palkitaan 1000 euron apurahalla

Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus, Kaupan liitto, Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä Helsingin Kauppiaitten Yhdistys ry valitsevat jo yhdeksännen kerran kaupan alan vuoden työpaikkaohjaajan. Kilpailu on valtakunnallinen ja ehdotuksia voivat jättää oppilaitokset, työpaikan edustajat tai opiskelijat verkkolomakkeen kautta. 

Palkittavaksi työpaikkaohjaajaksi voidaan valita henkilö, joka työskentelee kaupan alalla ja on ohjannut vuoden 2023 aikana opiskelijaa, joka on opiskellut liiketoiminnan perustutkintoa, liiketoiminnan ammattitutkintoa, liiketoiminnan erikoisammattitutkintoa tai lähiesimiestyön ammattitutkintoa. Kilpailussa palkitaan siis aina edellisen vuoden ansioitunein työpaikkaohjaaja. 

Haku on käynnissä 8.3.2024 saakka 

Voittaja palkitaan huhtikuussa 1000 euron henkilökohtaisella apurahalla, jonka myöntää Helsingin Kauppiaitten Yhdistys ry. 
 
Valinnan kriteerit työpaikkaohjaajan osaamisessa: 

  • Ammatilliseen koulutukseen liittyvä osaaminen: tutkinnon vaatimusten, arvioinnin kohteiden ja näyttöjen suunnittelun osaaminen 
  • Opiskelijalähtöisyys: opiskelijoiden perehdyttäminen, erilaisten oppimistyylien huomioiminen sekä vuorovaikutustaidot 
  • Arviointiosaaminen: näyttöjen arviointi tutkinnon perusteisiin pohjautuen ja palautteen antaminen opiskelijalle 
  • Muu osaaminen ja toiminta kaupan alaa edistävänä työpaikkaohjaajana 

Valintaryhmässä painotetaan konkreettisia esimerkkejä ja osoituksia työpaikkaohjaajan työstä. Voittajan valitsee kaupan alan oppilaitosten, yritysten ja järjestöjen edustajista koostuva työryhmä. 

Lue lisää ja ehdota mukaan kilpailuun tuntemasi työpaikkaohjaaja 8.3.2024 mennessä alla olevan painikkeen kautta.