24.05.2024

Mercuriaan pronssia ammattitaidon SM-kilpailuista!

Vuosittaiset Taitaja-kilpailut saatettiin päätökseen tällä viikolla Kuopiossa. Taitajissa kilpailtiin tänä vuonna 50 eri ammattilajissa ja Mercuria osallistui kolmeen perinteiseen merkonomilajiin, taloushallintoon, visuaaliseen myyntityöhön ja asiakaspalveluun ja myyntiin. Finaaleihin raivasi tiensä semifinaalien kautta neljä mercurialaista opiskelijaa. Asiakaspalvelussa Mercuriaa edusti Iines Karetie, visuaalisessa myyntityössä Isla Lepistö ja taloushallintoon pääsi tänä vuonna kaksi edustajaa, Igor Slawik ja Veeti Turunen.

Veeti ja Igor valmistautumassa päivän kirjapitotehtäviin

Liiketoiminnan lajit vaativat kiitettävää osaamista

Kaikki finaaliin päässeet kilpailijat osaavat oman lajinsa vaatimia taitoja kiitettävällä tasolla. Eli pelkästään finaaliin pääseminen kahdeksan parhaan joukkoon on jo saavutus itsessään. Taloushallinnon kilpailijat suoriutuvat esimerkiksi yrityksen kuukausikirjanpidosta, arvonlisäverolaskelmista ja katteiden laskemisesta työelämässä vaadittavalla tasolla. Asiakaspalvelussa ja myynnissä kilpailijat esittelevät tuotteita ja palveluita, käyttävät kielitaitoaan ja osaavat tehdä myyntityötä erilaisia tekniikoita käyttäen. Visuaalisessa myyntityössä suunnitellaan tuotteiden esillepanoa brändiohjeistukset huomioiden sekä käytetään erilaisia sovelluksia suunnitelmien ja graafisten materiaalien tuottamiseen. Kyse on siis monipuolisesta ammatillisesta osaamisesta, joita nämä nuoret kilpailijat hyödyntävät kilpailutehtävissä ja myöhemmin työelämässä.

Isla Kuopion Sokoksessa tekemässä lomateeman mukaista esillepanoa

Taitaja-kilpailut ovat ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma

Taitaja-kilpailuihin kerääntyy vuosittain satoja kilpailijoita ja valmentajia eri oppilaitoksista ympäri Suomen. Lisäksi kilpailupäivien aikana ammatilliseen suurtapahtumaan käy tutustumassa tuhansia vieraita, jotka seuraavat kilpailusuorituksia ja tutustuvat ammatteihin, joita oppilaitoksissa opiskellaan. Kyse on siis todellisesta jättitapahtumasta, joka vaatii järjestäjältä valtavaa työpanosta, sitoutumista ja organisointia tapahtuman onnistumiseksi. Tänä vuonna Taitajat organisoi Savon ammattiopisto SAKKY ja tapahtuma oli huippuhienosti järjestetty!

Iines pitchaamassa annetun yrityksen palveluita tuomareille

Suurtapahtuma asettaa kilpailijoille valtavat paineet, ei pelkästään vaativien tehtävien vuoksi, vaan myös tapahtuman ison huomioarvon takia. Esiintyminen suuren yleisön ja tuomareiden edessä ei ole helppoa ja tilanteet ovat kilpailijoille todella jännittäviä. Kilpailupäivät ovat todella pitkiä ja vaativat keskittymistä, joka sekin vie voimia ja energiaa. Mutta Mercurian kaikki kilpailijat suoriutuivat tästä kolmen päivän puristuksesta upeasti ja olemme ylpeitä kaikkien suorituksesta! Erityisesti Igor Slawikin tuoma pronssimitali taloushallinnon lajissa oli mahtava suoritus ja piti meidät kiinni mitalikannassa.

Taloushallinnon pronssimitalisti Igor Slawik

Onnittelut vielä kaikille kilpailijoille ja heitä valmentaneille opettajille, Heli Järvilehdolle, Sanna Hakkaraiselle, Tiina Hukarille ja Kari Turuselle! Ilman huippuopettajia ei Taitaja-kilpailuiden menestys onnistuisi, joten kiitos panostuksestanne kilpailijoiden valmennukseen.